Dağda mahsur kalan işçileri jandarma kurtardı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde kar nedeniyle dağda mahsur kalan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım (YEDAŞ) işçilerini jandarma kurtardı.

01 Şubat 2013 Cuma 20:19 tarihinde eklendi.

 

YEDAŞ'da görevli işçiler Nadir Demir ve Nefer Erel rutin arazi kontrol çalışmaları için gittikleri Tavşan dağında mahsur kaldı. Tavşan Dağı Derealan Köyü mevkisine mahsur kalan işçiler, Merzifon İlçe Jandarma Komutanlığı’nın arayarak bakım onarım çalışması yapmak için gittikleri yerde mahsur kaldıklarını bildirdi. Bölgeye giden İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 2 metre kar kalınlığı olan bir yerde mahsur kalan YEDAŞ işçilerini kurtarmak için ilçeden iş makinesi getirdi.
 
Yolun açılmasının ardından işçiler Nadir Demir ve Nefer Erel tedbir amacıyla olay yerinde bekleyen 112 Acil Servis ambulansıyla Merzifon Kara Mustafa Paşa Hastanesine kaldırıldı.
 
Görev amacıyla dağa çıktıklarını ve tipi nedeniyle mahsur kaldıklarını belirten işçi Nadir Demir, "Derealan köyüne rutin arazi kontrolümüz yapmak için gittik. Çalışma yapacağımız alana araçla gidilemediği için yürüyerek gittik. Kısa bir süre sonra yönümüzü kaybettik ve tipiye yakalanarak mahsur kaldık. Allahtan telefonumuz çekiyordu ve İlçe Jandarma Komutanlığını aradık. Arkadaşım Nefer ile ne yapacağımızı şaşırmış durumda soğukla mücadele ediyorduk. Dondurucu soğuktan yürüyemez hele gelmiştik. Bizlere ulaşan jandarma personelinden, sağlık ekiplerinden Allah razı olsun." dedi.
 
Merzifon Kara Mustafa Paşa Hastanesi'nde tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

CİHAN