Dağlıca'da taciz ateşi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi, Dağlıca bölgesinde alınan görüntü üzerine dün uyarı ateşi açıldı. PKK'lıların uyarı ateşine karşılık vermesi üzerine de aynı bölge ateş altına alındı. Bu olayda her hangi bir zaiyatın meydana gelmediği belirtildi.

Dağlıcada taciz ateşi
23 Mayıs 2014 Cuma 18:36 tarihinde eklendi, 1.981 kez okundu.
Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinde konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada,"Kara Kuvvetleri 7'nci Hudut Alay Komutanlığı (Hakkâri/ Yüksekova Dağlıca) unsurları tarafından, Oramar Tepe 350 m güneybatısında silahlı 3 kişilik görüntü alınmış, alınan görüntüde, bölücü terör örgütü mensuplarının bazı silahları mevzilendirme faaliyeti içerisinde oldukları tespit edilmiştir. Bunun üzerine, görüntünün alındığı bölgenin yakınlarına, uyarı atışı yapılmıştır" denildi.
 
PKK'LILARDAN KARŞI ATEŞ
 
Bunun üzerine PKK'lıların Keri, Pey ve Dağlıca Ana Üs bölgesine taciz ateşi açtıkları belirtildi. Yapılan açıklamalarda şu bilgilere yer verildi:
 
"Bilahare, bölücü terör örgütü mensupları tarafından; Keri Tepe Üs Bölgesinde konuşlu unsurlarımıza makineli tüfek ile 8-10 atım, Pey Tepe Üs Bölgesinin 250 m kadar güneyine havan ile bir atım, Dağlıca Ana Üs Bölgesine ise makineli tüfek ile beş-altı atım atış yapılmıştır. Teröristler tarafından yapılan söz konusu atışlara; Keri Tepe Üs Bölgesi ve Dağlıca Ana Üs Bölgesinde konuşlu unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir. Yapılan karşı ateşleri müteakip, bölücü terör örgütü mensuplarının ateşi kesilmiştir. Olay esnasında herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir."

DHA