'Daha ağır bedeller ödeyecekler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Beşiktaş'taki terör saldırısı) Bu terör belasıyla mücadeledeyi sonuna kadar sürdüreceğimizden milletimizin şüphesi olmasın. Bunları yanına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler.

Daha ağır bedeller ödeyecekler
11 Aralık 2016 Pazar 15:26 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında yararlananları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.
 
Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “İki tane yoğun bakımda arkadaşımız var. Yoğun bakımdaki arkadaşlarımızın şuurları açık. Şakalaşmaya varıncaya kadar… Öyle zannediyorum ki çok kısa zamanda yoğun bakımdan çıkıp odalarına geçecekler. Onun dışında şu anda diğer gazilerimiz şu an toparlanmış vaziyette. Onları da gayet iyi gördük. Hasekidekiler genel itibariyle çok daha bizleri umutlandırdı, rahatlattı. Doktorlarımızın da ifadesiyle iyi gördüm. Kendileri de zaten bunu ifade ediyorlar" dedi.
 
"BİZ ÖYLE KORKUP MEYDANI BU ALÇAKLARA, BU KAHPELERE BIRAKACAK KADAR ALÇALMADIK"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşin geneli itibariyle baktığımız zaman 38 şehidimiz var, 155 yaralı söz konusu. Fakat burada üzerinde duracağımız en önemli konu terör belasıyla, bununla mücadelede, milletimin, halkımın sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden şüphesi olmasın. Eğer bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz bu yola çıkarken kefenlerimizi giyerek çıktık. Biz şahadet makamına ermeyi şereflerin en yücesi olarak bir inancın, bir düşüncenin mensuplarıyız. Onun için de bundan çekinmek gibi bir şey söz konusu değil. Bu vatan, bir defa bu vatanın gerçek anlamda sahiplerinindir. Bunların bu vatanda en ufak bir hissesi, payı söz konusu değildir. Çünkü bunların bu vatana yönelik bir vatansever aşkları falan yok, milliyetperver diye bir aşkları yok" şeklinde konuştu.
 
"DAHA AĞIR BEDELLER ÖDEYECEKLER. BUNU BİR DEFA BİLMELERİ LAZIM"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beşiktaş Bursa Spor maçı oynanıyor. Maçtan sonra oradaki görevli olan polislerimizin görevi sadece o maçın sağlıklı bir şekilde, huzur içinde yapılsın, ondan sonrada tüm seyirciler evlerine, şehirlerine uğurlansın diye oradalar. Yani bir milli görevi yerine getiriyorlar. Ardından bunlar kalleşçe, alçakça, otobüslerine binmek üzere hazırlıklarını yapan bu genç aslanlarımıza, bu çevik kuvvetin mensuplarına, el yapımı bomba yüklü araçla her iki noktada saldırıyor ve böyle bir hakikaten içimizi sızlatan tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Ben tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Allah'tan şifalar diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Ama şunu bilmeleri lazım ki bunlar yanında kalmayacak. Bunları yanına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler. Bunu bir defa bilmeleri lazım" şeklide konuştu.
 
BOMBANIN TÜRÜ
 
Bomban türüne ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “Onun bütün incelemelerini yapıyorlar. Bu incelemeler bittikten sonra bunların cinsi nedir, el yapımı bombaların değişik şeyleri var, nedir ne değildir bütün incelemeleri yapıldıktan sonra İçişleri Bakanlığımız daha detaylı açıklamaları yapacaktır" diye cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının ardından hastane çevresinde toplanan ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan atan vatandaşların yanına giderek onları selamladı ve kısa süreli sohbet etti.