DAHA da DÜŞECEK !

Petrol ihraç eden ülkelerde tüketim düşüşüne bağlı olarak, 2015 yılı için petrol talebinde artış öngörüsünü düşüren Uluslararası Enerji Ajansı'na (IEA), petrol fiyatlarının baskı altında kalacağı uyarısı yaptı.IEA, gelecek yıl için petrol talebinde büyüme tahminini günde 0.23 milyon varil düşürerek günde 0.9 milyon varil düzeyine indirdi ve bu durumun petrol fiyatlarını baskı

DAHA da DÜŞECEK !
12 Aralık 2014 Cuma 16:15 tarihinde eklendi, 1.863 kez okundu.
Petrol ihraç eden ülkelerde tüketim düşüşüne bağlı olarak, 2015 yılı için petrol talebinde artış öngörüsünü düşüren Uluslararası Enerji Ajansı'na (IEA), petrol fiyatlarının baskı altında kalacağı uyarısı yaptı.
 
IEA, gelecek yıl için petrol talebinde büyüme tahminini günde 0.23 milyon varil düşürerek günde 0.9 milyon varil düzeyine indirdi ve bu durumun petrol fiyatlarını baskı altında tutmaya devam edeceğine işaret etti.
 
Raporda, "Üretimin düzensiz bir tepki görülmeyeceği varsayıldığında arz ve talebin fiyatlardaki düşüşe tepki vermesi zaman alabilir" denildi.
 
Küresel düzeyde rafinerilerde işlenen günlük hampetrol miktarının da Ekim ayında 76.8 milyon varil olarak öngörülmesine karşın, 1.2 milyan varil artışla 78.0 milyon varile çıktığına işaret edilen raporda, "Rafineriler, gelecek yıl yeni kapasitelerin devreye girerek marjları aşağıya çekecek endişesiyle, mevcut avantajlı düzeylerden üretime ağırlık verdiler" denildi.
 
FİYATLAR İNİŞTE
 
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) arz kesintisi yapmama kararının ardından, küresel ekonomide yavaşlamaya ilişkin verilerin artması üzerine petrolde düşüş fren tutmuyor.
 
Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede teme aldığı Brent petrolünün varil fiyatı, 62.75 dolara kadar gerileyerek, Mayıs 2009'dan bu yana en düşük düzeylere indi.
 
Böylece, Brent petrolünün haftalık kayıpları yüzde 8.0'i aşarken, ABD hafif hampetrolünün varil fiyatı ise 60 doların da altına inerek, 59.40 dolara kadar geriledi.

DHA