"Daha elimizde ne fotoğraflar var"

İngiltere tahtının iki numaralı varisi Prens William’ın eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın, Fransa’daki tatilinde çekilen üstsüz fotoğraflarıyla ilgili tartışma sürerken, fotoğrafları basan Fransız Closer dergisinin editörü Laurence Pieau, “elimizde mahrem fotoğrafları da var” açıklamasını yaptı.

Daha elimizde ne fotoğraflar var
15 Eylül 2012 Cumartesi 19:34 tarihinde eklendi, 3.453 kez okundu.

 

Ünlü magazin sitesi TMZ’nin haberine göre editör bombayı patlatarak, “Gerçekleri saklamayacağım. Basmadığımız daha özel fotoğraflar var ancak basmamaya karar verdik. Bu fotoğraflar onur kırıcı değil, eğlenceli” dedi.
 
TMZ, editörün bu açıklamasıyla “Davayı çekin ya da...” diye üstü kapalı uyarı vermiş olabileceği yorumunu yaptı.
 
Fotoğrafları, Prens Harry’nin Las Vegas’ta tatildeyken çekilen çıplak fotoğraflarının aksine hiçbir İngiliz gazetesi basmadı. Ancak, fotoğrafları basması için İngiliz gazeteleri ile iletişime geçildiği öğrenildi.
 
Daily Mail gazetesi, kendileriyle irtibata geçildiğini doğruladı. Prens Harry’nin çıplak fotoğraflarını basan İngiltere’nin en yüksek tirajlı tabloid gazetesi Sun da fotoğrafları basmayacağını, “Her düzgün İngiliz gazetesinin bu fotoğraflara dokunmaktan sakınması gerektiğini” bildirdi.
 
KRALİÇE ÇOK KIZACAK
İrlanda’da bir gazete ise Kraliyet ailesini çok kızdıracak bir adım atarak fotoğrafları yayınladı.
 
Irish Daily Star gazetesinin genel yayın yönetmeni Mike O’Kane, fotoğrafların Kuzey İrlanda ve İngiltere baskılarında yer almadığını söyledi.
 
O'Kane, habere İngiltere'de gösterilen tepkinin kendisini çok şaşırttığını belirterek, Avrupa'nın geri kalanının bu konuda bir üzüntü duymasının söz konusu olmadığını ifade etti.
 
O'Kane, "Düşes'in fotoğraflarını basacağımız Rihanna ya da Lady Gaga gibi ünlülerden bir farkı yok. Kendisi İrlanda'nın gelecekteki kraliçesi değil, dolayısıyla bu fotoğrafların öfke yaratacağı tek yer İngiltere gibi görünüyor" dedi.
 
St. James Sarayı sözcüsü ise “Bu fotoğrafları yayınlamak için açgözlülükten başka sebep olamaz” diye konuştu.
 
İTALYA'DA DA YAYINLANACAK
Fotoğrafları basan Fransız Closer dergisi İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi’nin sahibi olduğu İtalyan medya grubu Mondadori’nin bünyesinde bulunuyor.
 
Sarayın dergiye dava açılacağını duyurduğu saatlerde, yine Berlusconi’nin medya imparatorluğuna ait İtalyan Chi dergisi, gelecek hafta 26 sayfalık “çıplak Kate” ilavesi vereceğini açıkladı.
 
Düşes’in çıplak fotoğraflarının basılacağı dergi, 1 milyon baskıyla çıkacak.
 
ANNEME YAPTIKLARINI YAPAMAYACAKLAR
Evening Standard’a konuşan Diana’nın eski koruması Ken Wharfe, “Kraliyet ailesi kendini yeni Diana dönemine hazırlasın. Diana’nın zamanında bile böyle fotoğraflarla başımız ağrımadı. Büyük ihtimalle Kate yeni Diana oluyor” dedi.
 
Prens William ise çevresine “Anneme yapılanların karıma yapılmasına izin vermeyeceğim. Kate annem gibi acı çekmeyecek” demiş. 1997 yılında Prenses Diana’nın içinde olduğu araç Fransa’da paparazzi takibinden kaçarken kaza geçirmişti. Annesi Diana’nın ölümü William’ı sarsmıştı.