"Daha iyisini veremiyorum"

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ''ülkesinin bugünkü durumunu geçmişle kıyasladığında acı çektiğini, üzüldüğünü ve öfkelendiğini, ancak mücadeleden vazgeçmediğini'' söyledi.

Daha iyisini veremiyorum
16 Ekim 2011 Pazar 12:12 tarihinde eklendi.

Papandreu, Yunanistan'da yayımlanan haftalık "To Proto Thema" gazetesine verdiği demeçte, ülkesinin çektiği ekonomik sıkıntıdan bahsetti. 
    
Ülkenin geleceğinin belirsizliğini hala koruduğunu vurgulayan Papandreu, "Bugün herkese hemen bir çözüm ve daha iyi bir yaşam garantisi vermeyi çok isterdim. Bunu yapabilsem dünyanın en mutlu insanı olacağım, ancak yapamıyorum. Ve her Yunanlıya tüm samimiyetimle bu gerçeği söylemek benim görevim" dedi. 
    
Papandreu, "Biz Yunanlılar, hepimiz birlikte çok acı bir dönem yaşıyoruz. Geçen aylar içerisinde daha önce hiç bir başbakanın görmediği tahriklerle karşı karşıya kaldım. Hiç kimsenin bu çeşit ikilemler karşısında ve tarihi boyutlarda kararlar alma durumunda kalmasını dilemem. Ancak, herşeyi bırakıp mücadeleden kaçmak bir an bile aklımdan geçmedi" diye konuştu. 
    
Yunanistan'ın ve Avro Bölgesi'nin bugün karşı karşıya bulunduğu mali sorununun daha önce görülmemiş bir olay olduğunu vurgulayan Papandreu, Yunanistan'ın bu konuda üstüne düşen sorumluluğu aldığını, ancak Avrupa'nın da kendi içinde çözmesi gereken sorunları bulunduğunu bildirdi. 
    
Papandreu, şunları kaydetti: 
    
"Birçok kez tehlikeye girmiş olmamıza rağmen, hepimizin çabalarıyla uçuruma yuvarlanmamayı başardık. Şimdi daha kalıcı bir çözüm için mücadele ediyoruz. Ama bu kesinlikle her şey toz pembe olacak anlamına gelmez. Sorumluluklarımızı üstlendik. Ancak biz, tüm Avrupa'nın sorunlarını omuzlarına yüklenebilecek 'Atlas' değiliz. Ülkemizin geleceği doğrudan Avrupa'nın ve Avro Bölgesi'nin kaderiyle bağlantılıdır. Avrupa, eğer sorunlarını çözemezse, bunun sonuçları Avrupa'da hepimiz için tahmin edilemez boyutlarda olacaktır."