'Daha önümüzde yapılacak çok iş var'

Türkiye Yelken Federasyonu'nun 5 Kasım'da yapılacak olağan genel kurulunda Özlem Akdurak'la yarışmaya hazırlanan mevcut Başkan Serhat Belli, başlattıkları projeleri bitirmek için yeniden göreve talip olduklarını söyledi.

Daha önümüzde yapılacak çok iş var
27 Ekim 2016 Perşembe 12:51 tarihinde eklendi.
İzmir'e gelerek Karşıyaka Yelken Tesisleri'nde yeşil-kırmızılı yelkencilerle buluşan Başkan Belli, "Yönetim olarak yarım dönem görev yaptık. Federasyonun olağanüstü genel kurul kararının ardından 33 aylığına göreve geldik. Bu dönemde yapacağımız projelerin yüzde 60'ını gerçekleştirdik. Ancak daha önümüzde yapılacak çok iş var. Bu nedenle tekrar göreve talibiz" dedi. Belli, yeni dönemde seçildikleri takdirde yelken sporunu daha geniş kitlelere yaymak istediklerini söyledi.Tesisleşme konusunda verdikleri sözler olduğunu ve seçimlerde sonra bu projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Serhat Belli, "Öncelikli hedefimiz Anadolu'ya yayılmak. Kulüpleri güçlendirmek, maddi yüklerin büyük bir kısmını onların omuzlarından almak istiyoruz. Kulüpler spora ve eğitime odaklansın, para, malzeme, ulaşım sıkıntıları olmadan sporcu yetiştirmeye konsantre olabilsinler. Bunu hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Rio Olimpiyatları'nda Yelken Federasyonu olarak başarılı olduklarını ifade eden Belli, "14 ayı kendi içindeki çekişmelerle geçmiş bir federasyonu devraldık. Buna rağmen daha önceden hazırlık olmadan 5 branşta 6 sporcuyu Rio'ya yolladık" şeklinde konuştu.
 
Rio Olimpiyatları'nda önceki dönemlere kıyasla daha yüksek başarı elde ettiklerini sözlerine ekleyen Serhat Belli, "Ancak bizim hedeflediğimiz başarı, sporcularımızın ilk 10'a girerek final ve madalya için yarışmalarıydı. Bunu kıl payıyla kaçıran sporcularımız oldu. 2020 Tokyo Olimpiyatları, Ateş ve Deniz Çınar'ın 4, Alican Kayar ve Çağla Dönertaş'ın 3'üncü olimpiyatı olacak. Dilara ve Cavit gibi genç sporcularımız var. Arkadan gelen gençlerimiz var. Rio bir tecrübe oldu. Tokyo'ya çok daha önceden, kota almayı son 4-5 aya bırakmadan hazırlanacağız. Sporcularımızın 2 yıl önceden kotayı alıp hazırlanmasını istiyoruz" ifadesini kullandı. Başkan Belli, windsurf sporcusu Lena Erdil'in de büyük başarılar elde ettiğini söyledi.
 
Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun'u ziyaret ederek yelkenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda ders olarak okutulması için protokol yaptı. Başkan Belli, federasyon tarihinde ilk kez böyle bir uygulama gerçekleştirildiğini belirterek, "İlk adımı İzmir'den atarak projeyi Ege Üniversitesi'nde başlatacağız. Yelken derslerini farklı üniversitelere de yaymak istiyoruz" diye konuştu.