Dalaman'a sezonun ilk turist kafilesi geldi

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki ATM Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne gelen 175 İngiliz yolcudan oluşan turist kafilesi karanfil, lokum ve halk oyunları gösterisiyle karşılandı.

Dalamana sezonun ilk turist kafilesi geldi
27 Mart 2013 Çarşamba 12:30 tarihinde eklendi.

 

ATM Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada sezon öncesindeki çalışmalarını anlatarak, “Sezon açıldı. İngiltere’den gelen ilk kafilede 175 Easy Jet yolcusu bulunuyor. Yaptığımız çalışmalar, bu sene sezonun iyi geçeceğini gösteriyor. Bizim ana pazarımız İngiltere, gelen turistlerin yüzde 68’i İngiliz. Her yıl yaklaşık 1 milyon İngiliz turisti bölgemizde ağırlıyoruz. İngiltere’de saha modeliyle çalışma yaptık. İkinci ana pazarımız Almanya’dan sonra Rusya üçüncü sırada yer alıyor.” dedi.
 
Bölgeye gelen İngiliz turist sayısının son iki yılda azaldığına dikkat çeken Güvenç, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği ve tur operatörleriyle işbirliği içinde yaptığımız çalışmalarla İngiliz turist sayısında yaşanan azalmayla ilgili sorun aşılma aşamasına geldi. Hattâ bu sezon az da olsa bölgeye gelen İngiliz turist sayısında artış bekliyoruz. Geçen yıl Dalaman Havalimanı'na gelen ve giden yolcu sayısı 3 milyon civarındaydı, bu sene 3 milyon 200 bini geçmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
İsrail’in Mavi Marmara saldırısından sonra Türkiye’den özür dilemesinin turizmi olumlu etkileyeceğini belirten Hamdi Güvenç, “Turizm, bir barış projesidir. Barışın geliştiği yerde turizm de artar. İsrail'le ilişkilerin siyaseten de olumlu bir noktaya gelmesinin, Türkiye âşığı olan İsrailli turistlerin tatile gelmesine neden olacağı inancındayım. Türkiye’ye gelen İsrailli turist sayısı 600 binlere ulaşmıştı, bu seviyeye tekrar çıkacağına inanıyorum. Bölgemiz, tarih ve doğal zenginlikleriyle çok önemli bir noktada.” şeklinde konuştu.
 
Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ise İngiltere’den gelen ilk uçakla turizm sezonunun açıldığını ifade ederek, “Bu sene yöremize gelen turist sayısında ciddi bir artış bekliyoruz. Bölgemiz, dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Doğal ve tarihi özellikleriyle önemli bir turizm bölgesi. Bu güzelliklerin dünyaya tanıtılması için ciddi bir çaba harcıyoruz. Özellikle İngiltere’den gelen turist sayısında ciddi bir artış bekliyoruz.” dedi. Devlet Hava Meydanları Dalaman Başmüdürü Yaşar Kasap da her açından havalimanının yeni sezona hazır olduğunu söyledi.
 
İngiliz turist Christiana Riound, Noel tatilinde ayağını kırdığını anlatarak, “Türkiye’yi çok seviyorum, o yüzden tekrar tatile geldim. Ayağım kırık olmasına rağmen ertelemedim. Eşimle birlikte üç hafta tatil yapacağız. Havalimanındaki karşılama bizi çok duygulandırdı.” diye konuştu. Turist kafilesi, Ortaca’dan gelen Folklor Araştırma Derneği ekibinin gösterisi ve karşılama törenin ardından otobüslerle otele hareket etti.

CİHAN