Dalaman'da orman yangını

Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangında ormanda bulunan 3 ev 2 ahır yandı. Gece başlayan yangına sabahın ilk saatleriyle birlikte havadan müdahalede başlarken yangın kısmen kontrol altına alındı.

Dalamanda orman yangını
18 Ağustos 2013 Pazar 11:32 tarihinde eklendi, 1.107 kez okundu.
Akkaya Mahallesi'nde Bülüşlü Mevkii'nde saat 01.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

Rüzgarın etkisiyle yangın geniş bir alana yayıldı. Yangına, Ortaca ve Dalaman Belediyesi'ne ait 8 itfaiye, Ortaca ve Dalaman Orman Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden 31 arazöz, 6 dozer, 14 su tankeri, 7 ilk müdahale aracı, 400 orman işçisi ve 3 uçak, 9 helikopterle havadan müdahale ediliyor.

Bölgede faaliyet gösteren bir beton firması da su tankerleri, iş makineleri ve işçileriyle yangını söndürmek için destek verirken bölge halkı da yangını söndürmek için çalıştı. Yangın, Akkaya Mahallesi ve Oratca'nın Yerbelen Mahallesi'nde yerleşim yerlerini tehdit ederken polis ve jandarma ekipleri, yaptıkları anonslarla güvenlik nedeniyle buralarda oturanlardan evlerini boşaltmasını istedi. İlk belirlemelere göre 250 hektar ormanlık alan yanarken ormanda bulunan ve yangın ulaşmadan boşaltılan 3 ev ve 2 ahır yandı.

Yangında herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmadı. Ekiplerin müdahalesi sonucu kısmen kontrol altına alındı.

DHA