"Dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz"

Numan Kurtulmuş, çözüm süreci konusunda titizlikle çalıştıklarını ve dedikodular üzerinden hareket etmediklerini belirterek "Dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz. Türkiye’nin en hayati sorununu çözmeye çalışıyoruz." dedi.

Dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz
15 Eylül 2013 Pazar 16:36 tarihinde eklendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm süreci konusunda titizlikle çalıştıklarını ve dedikodular üzerinden hareket etmediklerini belirterek "Dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz. Türkiye’nin en hayati sorununu çözmeye çalışıyoruz." dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Bursa il binasında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, gazetecilerin çözüm süreci ile ilgili sorularını cevapladı. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın, İmralı’da üç gazeteci ile görüşmek istediği yönündeki açıklamaların sorulması üzerine Kurtulmuş, "Biz bu süreçte yürürken somut olaylar üzerinden gidiyoruz, kulisler üzerinden dedikodular üzerinden yorum yapmıyoruz." diye konuştu.

İmralı’dan yapılan açıklamalar ya da İmralı’ya atfedilerek yapılan açıklamalar konusunda kamuoyunun da çok titiz olması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Biz resmin bütününü görmek durumundayız. Türkiye’de 28 yıldır devam eden, 32 bin insanın ölümüne neden olan, 630 milyar dolar Türkiye’nin maddi kaybına neden olan bir terör felaketinden söz ediyoruz. Bu terörün sona ermesi için öncelikle terörü çözme iradesinin hükümette olması lazım. Sayın başbakanımız hiçbir riskten kaçınmadan, bunu bir insani mesele olarak görmüş bir kişinin daha ölmemesi için elini çabuk tutmuştur. Ama sadece siyasi iktidarın bir irade ortaya koyması yetmez. Elinde silahı bulunduranların da ‘ben silahı bırakıyorum’ demesi lazım. Şuanda gelinen noktada elinde silah bulunduran örgüt de diyor ki ‘evet biz de silah bırakıyoruz’ Bu ikisi bir araya gelmese adım atmanız mümkün değil. Bunlar da tesadüfen, gazeteler üzerinden, televizyonlar üzerinden yapılan dedikodularla, kulislerle yapılan şeyler değil."

Çözüm süreci ile ilgili her gün bir takım dedikodular, kulisler yapıldığının altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Ama çözüm süreci ile ilgili çalışan heyetten hiç kimse dışarı bir şey söylemiyor çünkü çok ciddi bir iş yapılıyor. Dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz. Türkiye’nin en hayati sorununu çözmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla burada mesele kulislerle dedikodularla günlük bir takım haberlerin çıkmasını sağlamak değil. Mühim olan sonuç almaktır. Siyasi iradenin sonuç alma ve örgütün silah bırakma iradesinin devam ettiğini görüyoruz. Esas bu işin sahibine sorulması gerekiyordu, sahibi de millettir. Şuanda milletimizin yüzde 67-70 aralığında bu sürece destek verdiğini biliyoruz. Bu oranın doğu ve güneydoğu da yüzde 90’ların üstünde olduğunu görüyoruz. Bu millet bu meseleyi çözelim diyor. Bu üç irade yan yana olduğu sürece çözüm sürecinde sonuç alınacaktır."

"Mühim olan sonuç almaktır, silahların ilanihaye gömülmesidir." diyen Kurtulmuş, titizlikle çalıştıklarını, çözüm paketinin kalan kısmının olgunlaşmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacağını ve bu adımlar atıldığında da Türkiye’de makul çoğunluğun kabul edeceği bir çözümün ortaya konulacağını vurguladı.


CİHAN