Dalga geçtiği Mübarek gibi oldu!

Wikileaks’in geçen aylarda yayınladığı yeni belgelerde Suriye’nin lideri Beşar Esad’ın iş arkadaşları ve yakın dostları arasındaki yazışmalar da yer aldı

Dalga geçtiği Mübarek gibi oldu!
21 Temmuz 2012 Cumartesi 09:52 tarihinde eklendi, 1.188 kez okundu.

 

sam@alshahba.com adlı e-posta adresini kullanan Esad’ın, başta kadınlar olmak üzere Hüsnü Mübarek, Barack Obama ve George W. Bush ile dalga geçerek, arkadaşlarına fıkralar anlattığı ortaya çıktı. 
 
- Bir gün barda Bush ile Obama Üçüncü Dünya Savaşı’nın planlarını yaparken bir adam gelmiş. Savaşta ne yapacağını soran adama, Bush, “140 milyon kişiyi ve Angelina Jolie’yi öldüreceğiz” demiş. Adam da “Neden Angelina Jolie” diye sorunca Bush, Obama’ya dönerek ‘Bak 140 milyon kimsenin umrunda değil” demiş.
 
- Esad’ın yeni kelime başlığıyla gönderdiği e-posta’da Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek de payını alıyor. Esad, Mübarek kelimesinin yeni anlamının artık yapışmak olduğunu yazdı ve örnek vererek, “Sana bir vururum duvara Mübarek olursun” cümlesini kullandı. Mübarek kelimesinin eş anlamlısı olarak, geç anlayan kişi ve ilişkinin bittiğini anlamayan manyak eski kız arkadaş ibareleri de yer aldı.
 
- Esad’ın gönderdiği görseller arasında isyancıların üzerinde oynadığı bir fotoğraf da yer aldı. Göstericilerin halkı manipüle ettiğine değinen Esad, fotoğrafta, “Saldırı yapan gruplar halkın öfke gününü unuttu mu zannediyor? Onlara kim güvenir. Suriye halkı münafıkları sevmiyor” ibaresi yer alıyor.
 
- Bir gün bir rahibe tecavüze uğradıktan sonra başrahibeye gidip yardım ister. Baş rahibe ona acı bir çay hazırlar. Rahibe, ‘Bu çay benim onurumu ve saflığımı geri getirir mi’ diye sorunca rahibe, “Hayır ama yüzünden o mutlu gülümsemeyi ortadan kaldırır” cevabını verir.
 
- Esad, “Olduğun yerde kal” başlıklı bir diğer e-postada ise siyah-beyaz bir kısa film gönderiyor. Videoda evli bir kadınla birlikte olan ve evde basılan bir adamın başından geçenler anlatılıyor.

Vatan Gazetesi