"Dalgalanmalar, ABD için risk taşımıyor"

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, küresel finans piyasalarındaki son dalgalanmaların, ABD ekonomisi için büyük bir risk olmadığını söyledi.

Dalgalanmalar, ABD için risk taşımıyor
11 Şubat 2014 Salı 20:51 tarihinde eklendi.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde FED başkanı olarak ilk defa kamuoyuna açıklama yapan Yellen, ekonominin 2014 ve 2015’teki görünümünü "Ilımlı" gördüklerini söyledi.

FED’in ilk kadın patronu, tahvil alımlarını azaltıp, fazileri düşük tutmaya devam edeceklerini aktardı. Yellen, varlık alımlarının artırılıp azaltılmasına yönelik önceden belirlenmiş bir durum olmadığını hatırlattı.

Ekonomik toparlanmanın geçtiğimiz yılın ikinci yarısında büyümeyi yakaladığını kaydeden FED Başkanı, para politika yapıcılarının ekonomideki ilerlemenin devam edeceği görüşünde olduğunu dile getirdi.

Amerikalıların 6 aydır alışılmadık bir şekilde işsiz olduğunu hatırlatan Yellen, işgücü piyasasının tam olarak iyileşmeden uzak olduğu uyarsında bulundu. FED Başkanı "Yüzde 6.6 olan işsizlik oranı, idealden uzak. Amerikalılar 6 aydır alışılmadık bir şekilde işsiz. İşgücü piyasası tam olarak iyileşmeden uzak durumda." diye konuştu.

Mali kriz ve piyasa durgunluğundan sonra ekonomide önemli ilerlemenin finans sistemini güçlendirdiğini belirten Yellen, "Yinede daha yapacak çok şey var." dedi.

FED, daha önce tahvil alım programını aylık 75 milyar dolardan 65 milyar dolara düşürdüğünü açıklamıştı.


CİHAN