Dalgalı denize girene para cezası

SAKARYA'da deniz kenarındaki plajlarda boğulma olaylarının önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen "Güvenli Sahil" Sakarya Projesi kapsamında ağır deniz şartlarına uymayanlara para cezası uygulanması kararı alındı.

Dalgalı denize girene para cezası
05 Mayıs 2016 Perşembe 17:10 tarihinde eklendi, 1.974 kez okundu.
SAKARYA'da deniz kenarındaki plajlarda boğulma olaylarının önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen "Güvenli Sahil" Sakarya Projesi kapsamında ağır deniz şartlarına uymayanlara para cezası uygulanması kararı alındı. Buna göre dalgalı havada denize girenlere 183 lira para cezası verilecek.
 
Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinçer başkanlığında gerçekleştirilen Güvenli Sahil Projesi kapsamında bu yaz döneminde sahillerde alınacak önlemler görüşüldü. Buna göre halkın yoğun ilgi gösterdiği plajlardaki yüzme alanları plaj işletmecisi tarafından yüzer emniyet şamandıralarıyla belirlenecek. Çeken akıntıdan etkilenen sahillerdeki yüzme alanlarında 46 cankurtaran 10 jet-ski hizmet verecek. Çeken akıntı konusunda halkın bilinçlendirilmesi amacıyla tatilcilere yönelik akıntı ikaz panoları asılacak, broşür dağıtılacak, plaj bölgelerinde ise 112 Acil Servis ekipleri görev yapacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı personeli de öğrencilere çeken akıntı konusunda eğitim verecek. Ayrıca ağır deniz şartlarına uymayanlara para cezası uygulanması kararı alındı. Buna göre Haziran ayında başlayacak olan deniz sezonunda, deniz dalgalı iken görevliler, hava ve deniz durumunun kötü olduğu zamanlarda her 15 dakikada bir "Ağır deniz koşulları nedeniyle denizde yüzmek tehlikeli ve yasaktır" anonsu yapacak. Bu yasağa uymayanlara ise 5126 Sayılı Kabahatler Kanunu'na istinaden idari yaptırım ve para cezası uygulanacak. Buna kanunun 32'nci maddesi uyarınca 183 TL lira para cezası öngörülüyor.

DHA