Dalgıçların malzemelerini çaldılar

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Çevreciler Derneği'nin başlattığı deniz dibi temizliğine destek veren dalgıçların sahilde bıraktıkları halat, sepet, bidonlar ve demir atıkları, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Dalgıçların malzemelerini çaldılar
05 Mart 2013 Salı 18:36 tarihinde eklendi.

 

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, "Polise başvurumuzu yaptık. Araştırma başlatıldı" dedi.
 
Geçen haftasonu Kemal Elgin Bulvarı Uzunyalı Mevkii sahilinde, Marmaris Çevrecileri Derneği gönüllü dalgıçlarla deniz dibi temizlik çalışması başlattı. Dün akşama doğru deniz dibinde atık maddeleri çıkartan dalgıçlar, kendilerine ait bidon, halat ve sepetleri sahile bıraktı.

Dalgıç malzemeleri ile birlikte dipten çıkartılan market arabası, tekne demir parçaları zabıta ekiplerinin alması için Uzunyalı Mevkii'ne konuldu. Bugün öğle saatlerinde Uzunyalı Mevkii'ne gelen dalgıçlar malzemelerinin ve deniz dibinden çıkarttıkları demir atıkları bulamadı. Malzemelerin çalındığından şüphelenen Dalgıç Erkul Bakıroğlu ve Marmaris Çevrecileri Derneği Çarşı Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Polis, yaşanan hırsızlık iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.
 
Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, "Bazı görgü şahitlerin ifadelerine göre hurdacılar gece gelerek kamyonetle sahilde bulunan dalgıçlarımızın malzemelerini ve çıkarılan atık maddeleri almış. Polise gerekli başvurumuzu yaptık. Polisler şu an hurdacılar üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırdı. Yaşanan bu olay nedeniyle çalışmalarımız da aksadı" dedi.

DHA