Damada 15 milyon Euro başlık parası

Mardan Palace Oteli'nde 5 gün süren ve 2 milyon Euro harcanan Hint düğünü, otelin plajında gerçekleştirilen organizasyon ile son buldu

Damada 15 milyon Euro başlık parası
11 Temmuz 2011 Pazartesi 10:10 tarihinde eklendi, 1.358 kez okundu.

 

Hindistan’dan gelen 450 özel konuğun katıldığı düğünün ihtişamı, göz doldurdu. Hindistanlı 25 yaşındaki Payal Bansal ile 26 yaşındaki Deepak Kanodia, düğün alanına kral ve kraliçe gibi geldi.
 
Düğün öncesi gerçekleştirilen evlilik seremonisinde kız tarafı erkek tarafına 15 milyon Euro değerinde çek vererek başlık parasını ödedi. Hindistan’ın önde gelen demir çelik üreticilerinden Bansal ailesinin kızı olan 25 yaşındaki Payal Bansal ile ülkenin tekstil sektörü devlerinden Kanodia ailesinin 26 yaşındaki oğulları Deepak Kanodia’nın düğünleri plajda yapıldı.
 
Kuş bakışı bakıldığında ’Akrep’ şeklindeki iskele ve ’Kleopatra’nın denize girdiği sahilden özel olarak getirilen ’Beyaz kum plajında’ gerçekleştirilen düğüne Hindistan’dan gelen 450 davetli katıldı. Hindistan’a özgü dini elbiseleri ile dikkat çeken davetliler, gelin ile damadı ayakta karşıladı.
 
Damat Deepak Kanodia’nın Hint geleneklerine göre at üzerine binmesiyle başlayan düğün seromonisi 2,5 saat sürdü. Düğün töreninin yapılacağı iskeleye 250 metre uzaklıktaki giriş yolundan yürümeye başlayan Kanodia ve akrabaları yolu tam 2,5 saatte kat etti.
 
15 MİLYON EURO BAŞLIK PARASI
 
Hindistan geleneklerine göre başlık parasını ödeyen kız tarafı damatın ailesine düğün öncesi 15 milyon Euro değerinde çek verdi. Gelinin babası tarafından verilen çek ile başlık parasını teslim alan Kanodia ailesi, son geleneğide yerine getirmiş oldu.
 
Başlık parasıyla birlikte 17 milyon Euro’nun harcandığı düğün gecesi için 130 Türk aşçı ile Hindistan’dan gelen 30 aşçı ortaklaşa mönü çıkardı. Gecede 800 yardımcı personel görev yaptı. Et ürünlerinin bulunmadığı yemek listesinde sebzelerden oluşan yemekler yer aldı.
 
GELİN TAHT İLE DAMAT AT İLE GELDİ
 
Otelin içindeki özel odasının önünden buggy ile alınıp tören alınının yakın bir yerine getirilen gelin Payal Bansal, görüntüsü ile Mısır kraliçesi ’Kleopatra’yı andırdı.
 
Hint geleneklerine göre giyinen gelin Payal, taktığı pahalı mücevherleri ile göz doldurdu. Damat Deepak Kanodia ise düğün alanına at üzerinde geldi. 
 
Gelin Payal gibi Hint geleneklerine göre giyinen damat Kanodia, arkadaşları tarafından karşılandı. Hindistan’a özgü müzik aletleri ile müzik ve dans gösterileri eşliğinde tören alanına gelen damadı arkadaşları bir dakika yalnız bırakmadı. Havayi fişeklerin gökyüzünü gündüze çevirdiği gece davetlilerin genç çifti tebrik etmesi ile devam etti.
 
2 MİLYON EURO HARCANDI
 
Hindistan’ın önde gelen demir çelik üreticilerinden bir ailenin kızı olan 25 yaşındaki Payal Bansal ile ülkenin tekstil sektörü devlerinden bir ailenin oğlu 26 yaşındaki Deepak Kanodia, düğünleri için 1 milyon Euro otele, 1 milyon Euro’da ulaşım, hediyeler, süsleme ve organizasyon için harcadı.
 
25 çiçek türünden 100 bin dal çiçek ile süslenen düğün alanı için özel peyzaj çalışanları Hindistan’dan getirildi. Hindistan’a özgü baharat ve sebzelerle Hintli 40 aşçının hazırladığı yemekleri yiyen 450 davetli, 250 odada kaldı.
 
Tören süresince İngiltere’den gelen prodüksiyon şirketi üyeleri, son teknoloji cihazlarla düğün organizasyonunun her ayrıntısının görüntüsünü ve fotoğraflarını çekti.