Damat 14, gelin 13 yaşında..

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen Suriye uyruklu Cuma Ailesi, 14 yaşındaki çocukları Yasir'i, 13 yaşındaki amcasının kızı Büşra ile yapılan düğünle nikahsız evlendirdi.

Damat 14, gelin 13 yaşında..
23 Ekim 2013 Çarşamba 19:54 tarihinde eklendi, 1.845 kez okundu.
Sokak arasında geçen pazar yapılan düğünle ilgili harekete geçen polisler, çocuk yaştaki Yasir ile eşi Büşra Cuma'yı ve annesi Semira ile babası Velit Cuma'yı gözaltına aldı.
 
Suriye'nin Halep kentinde yaşayan Cuma Ailesi, iç karışıklıklar nedeniyle geçen yıl ülkelerinden kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşti. Karakoyun Mahallesi'nde tuttukları evde yaşayan Velit Cuma, tek erkek çocuğu olan 14 yaşındaki Yasir'i evlendirme kararı aldı.

Kararın ardından Yasir, geçen pazar günü ailesiyle birlikte Diyarbakır'da yaşayan 13 yaşındaki amcasının kızı Büşra Cuma ile Karakoyun Mahallesi'nde yapılan düğünle nikahsız evlendirildi.
 
GÖZALTINA ALINDILAR
 
Düğünü gören Şanlıurfalılar ise durumu polislere bildirdi. İhbarın ardından çalışma başlatan polisler, bugün Cuma Ailesi'nin evine baskın düzenledi. Baskında evde bulunan baba Velit, anne Semira, çocuk yaşta evlendirilen Yasir ile eşi Büşra Cuma gözaltına alındı.

Velit ile Semira Cuma emniyete götürülürken; Yasir ve Büşra Cuma ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Sorgusuna başlanılan anne Semira Cuma'nın ifadesinde, "Kalp hastasıyım. Tek erkek çocuğumun mürvetini görmek için düğün yaptık. Suriye'de küçük yaşta evlenmek yasak olmadığı için düğün yaptık.

Bende 10 yaşında evlendirildim" dediği öne sürüldü. Olayın ardından şüphelilerin sorgulaması devam ederken; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de çalışma başlattı. İfadeleri alınan şüphelilerin 'çocuk istismarı' suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Polis, evlendirilen Yasir ile Büşra'nın gerçek yaşlarının belirlenmesi için inceleme başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA