Danimarka sandık başına gitti

Danimarkalılar Avrupa Parlamentosu'nda kendilerini temsil edecek adayları belirlemek için sandık başına gitti.

Danimarka sandık başına gitti
25 Mayıs 2014 Pazar 15:27 tarihinde eklendi.
Danimarkalılar, AB Parlamentosu seçimlerinin yanı sıra, AB Patent Yasası için referandum oyu kullandı. Oylamaya Danimarka vatandaşı yaklaşık 13 bin kişi katıldı. Türkler belediye meclisi üyesi oldukları bölgelerde sandık başlarında görevlendirildi. Ballerup Belediye Meclisi Üyesi ve Uyum Komitesi Başkanı Musa Kekeç Malöv Okulu'nda sandık başkanlığı yaparken, belediye Meclisi Üyesi Özcan Kızılkaya da sandık görevlisi oldu. Musa Kekeç 8 partinin yarıştığı seçimlerle ilgili olarak, şöyle dedi:
 
"AB Parlamentosu seçimleri sadece Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler için değil ülkemiz için de önemli. Ülkemizin AB'ye tam üyelik sürecindeki ilişkileri, AB parlamentosunda oturan üyelerin Türkiye ve Türklere karşı tutumuna bağlı. Bu nedenle Türkiye'nin AB'ye üyeliğini destekleyen adayların seçilmesi bizim için önem taşıyor. Bir Türk olarak benim sandık başkanı olmam, Özcan arkadaşımızın da sandık görevlisi olması ayrı bir gurur vesilesi. Umarım oy hakkına sahip Türkler sandık başına gidip demokratik haklarını kullanmışlardır."
 
Özcan Kızılkaya da, vatandaşlığa geçen Türkler'in elde ettikleri oy verme hakkını her seçimde çok iyi kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, "Türkler'e yaşadıkları her ülkede demokratik hakları verilmiyor. Danimarka bize bu hakları verdiğine göre iyi kullanmalıyız. Benim burada bir Türk genci olarak oy verecek Danimarkalılara doğru oy kullanmaları konusunda yol göstermem ve oy verme işlemini kontrol etmem gurur verici" diye konuştu. 
 
Oylamanın sonucu, iktidardaki Sosyal Demokratlar'ın, kan kaybetmeye devam edip etmediğini, muhalefetteki Liberal Parti'nin ise, parti başkanı ve eski başbakan Lars Lökke Rasmussen'e parti parası ile takım elbise alınması, özel tatilinin ödenmesi konusunda çıkan tartışmalar nedeniyle hala güven duyulup duyulmadığını ortaya koyacak.

DHA