Danimarkalıların tercihi Türkiye

Kopenhag'daki Bella Center Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen uluslar arası turizm fuarını ziyaret eden Danimarkalılar tatil konusunda tercihlerinin Türkiye olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Danimarkalıların tercihi Türkiye
18 Ocak 2014 Cumartesi 15:24 tarihinde eklendi.
Türkiye'nin Kopenhag Turizm ve Kültür Müşavirliği tarafından 120 metrekarelik alanda düzenlenen stantta Alanya ve Antalya'nın da bulunduğu 8 ayrı bölgedeki Türk kuruluşları da tanıtım yaptı. Fuarda Diş doktoru Ahmet Şen, Danimarkalılar'a, Türkiye'de, botoks, diş, göz ve seç ekimi olmak üzere 4 dalda sağlık turizmi imkanlarını sundu. Turizm Müşaviri Hasan Sarıtepeci, Danimarkalılar'ın tercihlerinin yine Türkiye olduğunu ve son yıllarda Türkiye'ye olan ilgilerinin arttığına dikkat çekerek şöyle dedi:
 
"Son 10 yılda artarak devam eden bir ivme var. Şu anda Türkiye'ye giden Danimarkalı sayısı 400 bini aştı. Yaza kadar 420 bini aşacağımıza eminim. Önümüzdeki yıla kadar sayının 500 bini aşacağı görülüyor. Pazarda çok iyi durumdayız. Nüfusun 5 milyon olduğunu düşünürsek rakam bizim için çok iyi. Danimarkalılar daha çok Alanya, Kapadokya, bölgelerine ilgi gösteriyor ama ilgi alanı genişliyor. Eskiden sadece güneş ve deniz iken ve yazları Türkiye'ye giderlerken şimdi her mevsimde Türkiye'ye gidiyorlar ve turizmin, golf. Tarih, kültür gibi her alanına ilgi arttı. Türkiye'ye ilgi o kadar yüksek ki artık tur operatörlerinin iflasına rağmen artış devam ediyor. Çünkü diğer tur operatörleri açığı kapatıyorlar."
 
"ALANYA 1 NUMARA"
 
Alanya Tanıtma Vakfı adına fuara katılan İbrahim Sipahioğlu da Danimarka'da ilk akla gelen tatil cennetinin Alanya olduğunu söyledi. Sipahioğlu, şöyle konuştu:
 
"Türkiye'ye gelen turistlerin yaklaşık yüzde 60'ı Alanya'yı tercih ediyor. Danimarka ve diğer İskandinav ülkelerinde tanıtıma ağırlık veriyoruz. Turistik tesislerimizin ve acentelerin verdikleri bilgilere göre ilgi artıyor bu da çok sevindirici. Umutluyuz."
 
Antalya Tanıtım A/Ş adına fuarda bulunan Yeliz Şahin, Antalya'nın bir bütün olarak tanımı için geldiklerini belirterek, "Alanya'ya ilgi büyük ama Antalya'ya da gerek oteller gerekse müstakil evlerin satın alınması ve kiralanması açısından büyük ilgi var, Antalya'yı çok ziyaret ediyorlar. Biz de Danimarkalıları bilgilendirmek için buradayız" dedi. 
 
Detur Firması Genel Müdürü Aytaç Yılmaz, "Bu yıl 4'üncü sezonumuz. 2011 yılında 5 bin civarında turist taşıdık. Ama 2013'te bu sayıyı 15 bine yükselttik. Bu yıl 35 bine ulaşmayı bekliyoruz. 2015 yılında ise, sayıyı 50 bin civarına yükseltmeyi planlıyoruz" dedi. 
 
Diş hekimi Ahmet Şen de, Danimarkalılar'ın sağlık Turizmine de önem verdiklerine dikkat çekerek "Kopenhag Fuarı'nda son dönemde çok ilgi gösterilen sağlık turizmini tanıtmak için buradayız. İlk defa Türkiye 4 alanda birden tanıtım yapıyor. Katılımcılardan çok olumlu tepkiler aldık. Danimarkalılar'dan edindiğimiz izlenime göre tatil, hem de tedavilerini bir arada yapılmasını istiyorlar. Ülkemiz için burada bulunmamızın hayırlı olacağına inanıyorum" diye konuştu.
 
Yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda çeşitli ülkelerin tanıtımlarında renkli görüntüler sergilendi. Orkestralar da ziyaretçileri müzikleriyle eğlendirdi.

DHA