Danıştay 12 şoför alacak

Danıştay Başkanlığı, KPSS puan türüne göre 12 şoför alacağını bildirdi.

Danıştay 12 şoför alacak
03 Temmuz 2013 Çarşamba 11:18 tarihinde eklendi.

Danıştay Başkanlığında görev yapmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/A maddesi, 2575 sayılı Danıştay Kanunu'nun 12'nci maddesi ve Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri uyarınca, kurum tarafından gerçekleştirilecek uygulama ve sözlü sınavı sonucuna göre 12. dereceli 9 adet ve 13. dereceli 3 adet olmak üzere toplam 12 şoför kadrosuna personel alınacak.

Başvurular, 8 Temmuz 2013 tarihinde sona erecek. Başvuracak kişilerin 31/12/2013 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. 2012-KPSS lisans ve 2012-KPSS ortaöğretim/önlisans sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı isteniyor.

Özel şartlar bölümünde ise "En az lise veya dengi okul mezunu olmak, E sınıfta sürücü belgesine sahip olmak, Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak." istekleri yer alıyor. Başvuru sonunda adayların beyan ettikleri Kamu Personeli Seçme Sınav Sonuçları ÖSYM Başkanlığından Danıştay tarafından teyit edilecek.

Uygulama sınavı; Merkezi Sınavda alınan puanlar esas olmak üzere ilan edilen kadro sayısının on katı kadar aday
, araç başında kullanma becerisi ölçülmek üzere uygulama sınavına çağrılacak. Uygulama sınavına alınacak adayların hangi gün ve saatte sınava alınacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde ayrıca ilan edilecek.

Sözlü sınavı; uygulama sınavında başarılı olan adaylar için sözlü sınavın hangi gün ve saatte yapılacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde ayrıca ilan edilecek.

Nihai başarı listesi; sözlü sınavında başarılı olanların, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin "Değerlendirme" başlıklı 13'üncü maddesi uyarınca merkezi sınav puanının yüzde 40'ı, uygulama sınav puanının yüzde 40'ı ve sözlü sınav puanının yüzde20'si alınmak suretiyle yapılacak hesaplama sonucuna göre belirlenecek.


CİHAN