Danıştay'da "rica" trafiği

Savcılıkça yürütülen hayali ihracat soruşturmasında, suç örgütü üyesi olarak dosyada yer alan Yalçın Bayrak’ın, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’yla görüştüğü iddia edildi.

Danıştayda rica trafiği
24 Temmuz 2012 Salı 10:53 tarihinde eklendi.

 

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülün hayali ihracat soruşturmasında, suç örgütü üyesi olarak dosyada yer alan Yalçın Bayrak’ın, örgütün lideri olarak tutuklanan Barbaros Hayrettin Aksoy’un çeşitli firmalarının cezaları ile ilgili olarak Danıştay’da temaslarda bulunduğu iddiasına ilişkin yapılan araştırmada, Bayrak’ın Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’yla görüştüğü iddia edildi.
 
Milliyet gazetesinin haberine göre, Bayrak’ın değişik tarihlerde Karakullukçu ile görüşmeler yapmak üzere sekreterinden randevu aldığı ve bu randevuların bir bölümünde görüşmelerin gerçekleştiği saptandı. Bu saptamalar, soruşturma dosyasında yer aldı.
 
Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül’ün yürüttüğü ve son yılların en büyük hayali ihracat soruşturması olarak nitelenen soruşturmaya Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’nun adı karıştı. İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne 16 Haziran 2011 günü gelen bir telefon ihbarı sonrasında başlatılan ve yaklaşık 100 milyon liralık usulsüzlük gerçekleştirildiği iddiasıyla düğmeye basılan soruşturma çerçevesinde hayali ihracat gerçekleştirmek amacıyla kurulan organize suç örgütünün tüm faaliyetleri, yaklaşık bir yıl boyunca adım adım izlendi.
 
Polisin, iki ayrı lideri olduğu belirlediği suç örgütünün yöneticilerinden olan ve halen soruşturma çerçevesinde tutuklu bulunan Barbaros Hayrettin Aksoy adlı işadamının faaliyetlerinin izlenmesi sırasında, Aksoy’un, yine suç örgütünün üyesi olarak dosyada adı bulunan Yalçın Bayrak aracılığıyla Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’dan destek istediği iddiasını araştırdığı anlaşıldı.
 
Çin'den ithal edilen kumaşların ticari mala dönüştürülerek ihraç edilmesi gerekirken, iç piyasaya sunulması, buna karşın ticari malların ihraç edilmiş gibi gösterilerek KDV iadesi alınması yoluyla gerçekleştirilen hayali ihracata ilişkin soruşturmada adı yer alan Yalçın Bayrak’ın önemli çalışmaları saptandı.