Dansözlü yarışmaya RTÜK'ten rekor ceza

RTÜK, ‘’Ben Bilmem Eşim Bilir’’ adlı yarışma programında ‘’Dansöz oynatılıp, göğüslerine para yapıştırıldığı’’ gerekçesiyle Kanal D’ye 200 bin lira para cezası verdi.

Dansözlü yarışmaya RTÜKten rekor ceza
16 Ekim 2012 Salı 16:31 tarihinde eklendi, 2.358 kez okundu.

RTÜK raporunda ‘’ Programa katılan Dansöz Dora’ya yarışmaya katılan kadın ların eşleri tarafından 90 saniye içerisinde kaç adet para takabileceğinin tahmini istenmiş ve erkek yarışmacılar ringe sırayla çıkarak, dans eden ve ringde kaçmaya çalışan dansözün göğüslerine, kalçalarına ve sırtına para yapıştırmaya çalışmışlardır. Dansöze para yapıştırma görüntüleri o saatte ekran başında olma olasılığı olan çocuk ve genç kitlesinin gelişimine olumsuz etki sağlayabilecek niteliktedir’’ denildi.

 
RTÜK CEZA YAĞDIRDI
 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), reklam gelirlerini süresinde bildirmeyerek ilgili kanun hükümlerini ihlal eden yayın kuruluşlarına toplam 665 bin lira idari para cezası verdi.
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Üst Kurul, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 42. maddesi gereğince her ay elde ettikleri reklam gelirlerini, takip eden ayın 20’sine kadar beyan etmeleri gerekirken bu yükümlülüklerini yerine getirmeyen veya geç beyanda bulunan 250 radyo ve televizyon kuruluşu hakkında para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.
 
İlgili kanunun 42. maddesinde yapılan ve 4 Temmuz’da yürürlüğe giren değişiklikle, yayın kuruluşlarının, her takvim ayı içinde elde ettikleri ticari iletişim gelirlerini, takip eden ayın 20’sine kadar Üst Kurul’a beyan etmeleri gerekiyor.
 
-TV kuruluşlarına 5 bin, radyolara yarısı- Yayın kuruluşlarının ilgili dönemde gelir elde etmemiş olsalar dahi bunu belirten bir beyannameyi Üst Kurul’a verme yükümlülükleri bulunuyor.
 
Kanunun 42/5 maddesi ile süresi içinde beyanname vermeyen TV kuruluşları hakkında 5 bin lira, radyo kuruluşları hakkında ise bu tutarın yarısı oranında idari para cezası uygulanması öngörülüyor.
 
Söz konusu kanun hükmü kapsamında, RTÜK’ün 11 Ekim’deki toplantısında, Temmuz 2012 dönemine ait reklam gelirlerini süresinde beyan etmeyerek ilgili mevzuatı ihlal ettiği belirlenen 250 radyo ve televizyon kuruluşuna, toplam 665 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.