Darbe Komisyonu'nda Erdoğan sürprizi

İdris Şahin, mutabakat sağlanması sonunda komisyona Başbakan Erdoğan'ın da davet edilmesinin düşünüldüğünü bildirdi.

Darbe Komisyonunda Erdoğan sürprizi
01 Kasım 2012 Perşembe 11:33 tarihinde eklendi, 1.163 kez okundu.
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun sözcüsü İdris Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da komisyona davet edilebileceğini söyledi.
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, komisyonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davet edilmesine ilişkin düşüncenin gündeme geldiğini belirterek, ''Kendisine ulaştırılmış bir davet şu an söz konusu değil, ancak Sayın Başbakanımızı komisyonumuza davet etmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu. Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de davet edilip edilmeyeceğine ilişkin soru üzerine, ''Sayın Cumhurbaşkanı ile alakalı böyle bir davet düşünmüyoruz'' dedi. 
     
Şahin, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in 7 Kasım'da dinleneceğini, ancak dinlemenin nerede yapılacağı konusunun daha sonra netleşeceğini söyledi. 
     
İdris Şahin, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile görüşme taleplerini ilettiklerini, ancak Büyükanıt'tan kendilerine henüz bir yanıt ulaşmadığını ifade etti. 
     
Mehmet Ağar'ı, 9 Kasım'dan sonraki bir tarihte, bulunduğu cezaevinde dinlemeyi planladıklarını belirten Şahin, Ağar'ın kabul etmesi halinde yasal izin konusunda bir sıkıntı yaşanacağını düşünmediğini söyledi. 
     
İdris Şahin, tutuklu askerleri dinleme taleplerine ilişkin soruya, ''28 Şubat sürecinin henüz soruşturma aşamasında olması ve gizlilik kararı bulunması nedeniyle bu ziyaretleri erteledik. Komisyonun çalışma süresi içinde iddianamenin tanzim edilmesi, dava açılması ve gizlilik kararının kaldırılması halinde bu ziyaretleri gerçekleştirebiliriz'' yanıtını verdi.