Darphane grevi vatandaşı vurdu

Gezi olayları ve Darphane ve Damga Matbaası'ndaki grev nedeniyle altın fiyatlarındaki düşüşün çeyrek altın fiyatlarına yansımadığı, bu durumun da yazın düğün yapacak aileleri olumsuz etkilediği belirtildi.

Darphane grevi vatandaşı vurdu
11 Temmuz 2013 Perşembe 12:00 tarihinde eklendi, 1.102 kez okundu.

Kars Has Kuyumculuk İşletme Yöneticisi Harun Çalkın, Cihan Haber Ajansı'na (CİHAN) altının son durumunu değerlendirdi. Gezi Parkı olaylarıyla dövizin yükseldiğini ve bu durumun altının gramına 6 TL artış olarak yansıdığını söyledi. Yükselişle birlikte düğün yapacak dar gelirli ailelerin gelinlerine taktıkları altın fiyatının ortalama bin 300 TL olarak arttırdığına dikkat çeken Çalkın, "Bu rakamla belki ailemiz düğün salonun masrafını veya beyaz eşya masrafını karşılayacaktı." dedi.

"DARPHANE GREVDE KAZANAN STOKÇULAR"

Son günlerde Darphane ve Damga Matbaası'nın girmiş olduğu grev nedeniyle özellikle yuvarlak altın diye tabir edilen çeyrek yarım gibi altınlarda yüksek fiyatların söz konusu olduğunu hatırlatan Çalkın, mevcut durumda kesinlikle vatandaşın çeyrek altın veya ziynet altın grubuna yatırım yapmamasını tavsiye etti. Çalkın, "Grev olmasaydı çeyrek altının yaklaşık fiyatı 125 TL civarında olacaktı. Ancak grev dolayısıyla çeyrek altının fiyatı 145 ile 150 TL civarına çıktı. Buradan vatandaşa tavsiyemiz külçe veya bilezik olarak altın alsınlar."

Altın fiyatlarında önümüzdeki birkaç yıl ciddi yükselişler yaşamayacağına da değinen Çalkın, "25 yıllık tecrübemizle konuşuyorum, grev uzadıkça yuvarlak altın fiyatlarında belirsizlik söz konusu olmaya devam edecektir. Bu sürecin kazananı stokçular olacaktır. Burada Darphane ve Damga Matbaası'nın yönetim kadrosu gözden geçirilmelidir. Son olarak vatandaşımız yuvarlak altın almasın ve bozdurmasın diyebilirim." şeklinde konuştu.
 


CİHAN