Darphane grevine Çelebi’den destek

Eski DİSK Başkanı ve CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Beşiktaş'taki Darphane binası önüne gelerek greve devam işçilere destek verdi.

Darphane grevine Çelebiden destek
18 Temmuz 2013 Perşembe 15:34 tarihinde eklendi.

Çelebi, “15 yıllık çalışan arkadaşlarımızın ortalama ücretlerinin giderilmesi gerektiğini söyledik. Bakan da burayla ilgili müsteşarla görüştüğünü ve hiçbir değişiklik yapılamayacağını söyledi.” dedi.

Darphanedeki işçilerin grevine destek vermek için işçilerin yanına gelen Süleyman Çelebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşme yaptıklarını ifade etti. Çelik ile yaptıkları görüşmeyi anlatan Çelebi, “Bakandan sorunların çözülmesini istedik. Hiçbir sendikanın amacı grev değildir, grev bir araçtır. Bu aracın kullanılması konusunda birçok düzenlemelerde sorun yaşandığını anlattık. Daha önce imzalanan toplu iş sözleşmesinin birçok hükümlerinin uygulanmadığını yalnız orada bu yapılan toplu sözleşmesini kağıt üzerinden kaldığını bu sorunların giderilmesi konusundaki yaklaşımlarını ortaya koydu. Ayrıca 15 yıllık çalışan arkadaşlarımızın ortalama ücretlerinin bu olduğunu ve bunun da giderilmesi gerektiğini söyledik. Bakan da burayla ilgili müsteşarla görüştüğünü ve hiçbir değişiklik yapılamayacağını, tamamen kamuda yapılacak sözleşmesini şartları neyse o şartlar dahilinde buranın ikame edilebileceğini söyledi.” şeklinde konuştu.


CİHAN