Darphanede altın telaşı

Altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte talep artınca Darphane, altın yetiştirmek için çift vardiya çalışmaya başladı.

Darphanede altın telaşı
19 Nisan 2013 Cuma 16:57 tarihinde eklendi, 1.307 kez okundu.

Altın fiyatlarının hızlı bir şekilde düşmesi üzerine talep arttı. Fiyatların düşmesi ile birlikte piyasada çeyrek altının tükendiği belirtilirken, tarihinin en büyük siparişini alan Darphane ise çift vardiya çalışmaya başladı.


Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, Darphane’nin salı günü 5.4 ton, ondan önce 2.7 ton ve önceki hafta da 180 kilo civarında altın siparişi aldığını söyledi.

Parmaksız, “Talepteki dengesizlik ve dalgalanma dolayısıyla bu hafta aldığımız siparişi perşembe günü teslim etmemiz gerekirken pazartesi günü teslim edeceğiz. İki gün iş günü gecikmesiyle pazartesi günü teslim edeceğiz. Dolayısıyla talebe bağlı olarak bizim işlerimizde bir yoğunluk olabilir. Bu her zamanda mümkündür. Ama bununla ilgili her türlü önlem alındı ve pazartesi günü de gelen siparişleri eksiksiz olarak talep sahiplerine vermeyi planlıyoruz. Çalışanlar açısından da herhangi bir sıkıntı yok. Biz uzun zamandan beri iki vardiya sistemi çalışıyoruz. Bizim personelimiz ve çalışma sistemimiz bunlara uygundur. Talebe bağlı olarak bu tür yoğunluklar yaşanabilir” dedi.

İHA