Darüşşafaka 20 ilde sınav düzenleyecek

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi imkanları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2 Haziran’da düzenleyecekleri giriş sınavıyla ilgili Erzurum’da bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Darüşşafaka 20 ilde sınav düzenleyecek
08 Nisan 2013 Pazartesi 21:00 tarihinde eklendi, 1.230 kez okundu.

 

Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen tanıtım programında bir sunum gerçekleştiren Müdür Yardımcısı Demir Sipahi, “Darüşşafaka, 20 ilde düzenlediği sınavlarla Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilere parlak bir geleceğin kapılarını aralıyor. Erzurum’dan 9 öğrenci, 2012-2013 döneminde Darüşşafaka’da eğitimini sürdürüyor.” dedi.
 
Öğrenci masraflarının, Darüşşafaka tarafından karşılandığını belirten Sipahi, “2012-2013 eğitim yılında Türkiye genelinde 68 ilde 954 öğrenci bu okulda eğitim görüyor. Öğrencilere eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap ve sağlık gibi ihtiyaçları da karşılanıyor.” şeklinde konuştu.
 
Geçen yıl nisan ayında düzenlenen genel kurulda yapılan tüzük değişikliği ile annesi hayatta olmayan çocuklara kapılarını açan Darüşşafaka, üniversiteyi kazanan öğrencilerine de eğitimleri boyunca burs vermeye devam ediyor. 
 
Darüşşafaka giriş sınavı için son başvuru tarihi 29 Mayıs 2013 olacak. Sınav, 2 Haziran Pazar günü saat 10.00’da 20 ilde yapılacak. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler, ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek. Sınav merkezleriyle ilgili detaylı bilgi http://www.darussafaka.org adresinden alınabiliyor. 
 
DARÜŞŞAFAKA SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERDE ARANAN KOŞULLAR
 
- Babasının ya da annesinin hayatta olmaması
- Ailesinin maddi durumunun iyi bir eğitim için yeterli olmaması
- 2002 ve sonrası doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)
- 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olması
- Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması

CİHAN