DASK'tan Van'a 18 milyon liralık ödeme

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Van depremi sonrası Zorunlu Deprem Sigortası olan 6 bin 541 konuttan hasar ihbarı aldıklarını belirterek, ''DASK, düne kadar sigortalılara toplam 18,2 milyon liralık hasar ödemesinde bulundu'' dedi.

DASKtan Vana 18 milyon liralık ödeme
07 Ocak 2012 Cumartesi 13:05 tarihinde eklendi, 2.484 kez okundu.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, Van'daki 84 bin konuttan 7 bin 318'inin sigortalı olduğunu hatırlatarak, ildeki 2 depremin ardından dün itibariyle DASK'a 6 bin 541 hasar ihbarı geldiğini bildirdi.
    
Gelen ihbarların yüzde 91'inin Van, yüzde 9'unun ise Ağrı ve Bitlis gibi çevre illerden olduğunu belirten Yazıcı, 2 bin 348 kişiye 18,2 milyon liralık ödeme yaptıklarını, gelen ihbarlardan 5 bininin hasarlı çıkmasını tahmin ettiklerini kaydetti.
    
Yazıcı, ödemelerde gecikmenin dışında bir sıkıntı bulunmadığını, bu gecikmenin de; bazı vatandaşların Van dışında bulunması, bir kısım eksik evrak ile bazı sigortalıların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) listelerini beklemeyi tercihinden kaynaklandığını ifade etti.
    
Ödemelerin henüz bitmediğini bildiren Yazıcı, "Çok sayıda konut sahibinin ilden ayrılması, 9 Kasım'daki ikinci depremin hasarları artırması ve ek inceleme ihtiyacı doğması, konut sahiplerinin bir kısmının AFAD tarafından koordine edilen hak sahipliğine ilişkin incelemelerin sonucunu beklemeyi istemesi nedeniyle hasar ödemelerinin bir kısmı kaldı. Van Merkez için AFAD listeleri geçen ayın sununda asıldı. Bu listelerin asılmasından sonra ödemeler biraz daha hızlandı. Yarısına yakın kısmını ödedik" şeklinde konuştu.