Datça'da 91 kaçak yakalandı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Simi Adası'na geçmeye çalıştıkları ileri sürülen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 91 Afganistan uyruklu kaçak ile bir organizatör jandarma tarafından yakalandı.

Datçada 91 kaçak yakalandı
22 Eylül 2014 Pazartesi 16:24 tarihinde eklendi.
Bir ihbarı değerlendiren Datça Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye 30 kilometre mesafedeki Emecik Mahallesi, Gavurderesi Mevkisi, Karabuk Koyu'ndan, Yunanistan'ın Simi Adası'na göçmen kaçakçılığı yapılacağını belirleyip, bölgede önlem aldı. Sabaha kadar koyda bekleyen jandarma ekipleri, saat 07.30 sıralarında zodyak botla koya gelen 41 yaşındaki H.B.'yi gözaltına aldı. Çevrede yapılan aramada bir zodyak bot daha bulunurken, çok miktarda can yeleği ele geçirildi. Organizatör olduğu ileri sürülen H.B.'nin ifadesi doğrultusunda bölgeyi çembere alan jandarma, ormanlık alanda gizlenen 14'ü kadın, 19'u çocuk 91 Afgan uyruklu kaçağı yakaladı. Kaçakların iki gün önce, minibüslerle İstanbul'dan Datça'ya getirildikleri belirlendi. Hava muhalefeti nedeniyle kaçışın ertelendiği ve kaçakların iki gündür ormanlık alanda aç ve susuz bekledikleri ortaya çıktı.
 
Datça Belediyesi Atatürk Spor Salonu'na getirilip insani yardım yapılan kaçaklarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. Türk organizatör H.B.'nin ise işlemlerinin ardınan adliyeye sevk edileceği, Afgan uyruklu kaçakların da sınır dışı edilmek üzere Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gönderileceği bildirildi.