Datça'da jandarma 18 kaçak yakaladı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 18 kaçak, jandarma tarafından yakalandı.

26 Şubat 2013 Salı 22:50 tarihinde eklendi.

 

İstihbarat çalışmaları yürüten jandarma, bir grup kaçak mültecinin bugün Datça'dan deniz yoluyla Yunanistan adalarına geçmeye çalışacakları bilgisine ulaştı.

Ekiplerin çalışması sonucu 3'ü kadın, 3 çocuk, 12'si erkek 18 kaçak, karayolu ile getirilerek terk edildikleri Datça'nın Emecik Köyü Gavur Deresi Mevkii'nde beklerken yakalandı. 5'i Filistin, 2'si Myanbar, 11'i Afgan olmak üzere 18 kaçak, Datça İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Kaçakların bulunduğu bölgede organizatör olduğu belirtilen 25 yaşındaki Doğuş G.K. adlı kişi de otomobili ile yakalanarak gözaltına alındı.
 
Jandarma ekipleri, organizatör olduğundan şüphelenilen 1 kişinin kovalamaca sonucu kaçtığını, bir süre sonra bu kişinin aracının ormanlık alanda terk edilmiş halde bulunduğunu belirtti. Ayrıca bölgede ikinci bir otomobilin de terk edilmiş halde bulunduğu kaydedildi. Bu araçlarda yapılan aramada ise çok sayıda can yeleği ile bot küreklerinin ele geçirildiği ifade edildi. Kaçakların İstanbul'dan otomobil ile Datça'ya getirildiklerinin tespit edildiği belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

DHA