Datça'da yanan ormanlar için yüzdüler

Muğla'nın Datça ilçesinde düzenlenen 8. Kış Açık Deniz Yüzme Maratonu, “Orman yangınları” temasıyla yapıldı.

Datçada yanan ormanlar için yüzdüler
15 Şubat 2014 Cumartesi 17:59 tarihinde eklendi.

Kumluk Plajı'nda, 5 bin metrelik Fener Adası ve bin 500 metrelik Uzun İskele parkurlarından oluşan maratona, 143 erkek ve 31 kadın sporcu katıldı. Sporcular, güneşli bir şubat gününde, 15 derece hava ve 17 derece denizsuyu sıcaklığına aldırmadan yüzdükten sonra pekmez ve bal yiyerek ısınmaya çalıştı. Bazıları ise güneşlenmeyi tercih etti. Maratonu tamamlayamayanlara ise Sahil Güvenlik ve sağlık ekipleri yardım etti.

Uzun parkuru erkeklerde 1 saat 10 dakikayla Emre Erdoğan, bayanlarda Nazife İdil Özkol, kısa parkuru erkeklerde 20 dakika 32 saniyeyle Tahsin Saraç, bayanlarda 25 dakika 7 saniyeyle Cansu Kabay kazandı. Engelli sporcuların da yarıştığı maratonda Çilem Çelik, kısa parkurda üçüncülüğü elde etti.

Maratonun organizatörü Levent Özberk, yaptığı açıklamada Datça Yüzme Maratonu’nun sekiz yıldır düzenlendiğini belirterek, "Kış yüzmesi için gayet ideal bir sıcaklık. İklim olarak Datça, Türkiye’deki en ideal kış yüzmesi yapılabilecek yerlerden bir tanesi. İstanbul, Ankara, Adana ve Hakkari’ye kadar katılımcılarımız var. Engelli sporcularımız var. Temada da her sene farklı bir temayı işliyoruz.

Örneğin bu sene, Datça’da yanan ormanları konu ettik. Buna bağlı olarak da maratonda yarın bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Geçen sene Emecik’te kaybettiğimiz bir orman sahamız var. Burada yarın saat 11.00’de, her yüzücü için bir ağaç dikmeyi planlıyoruz." dedi.

Yarışları Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan, Sömbeki Belediye Başkanı Lefteris Papadoukoluks ve çok sayıda kişi seyretti. 


CİHAN