Datça'ya giden artık oraya gidecek

Muğla'nın Datça İlçesi’nde, Yunan Adası Simi’ye düzenlenen günübirlik turlar, son günlerde ilgi çekmeye başladı.

Datçaya giden artık oraya gidecek
01 Ekim 2014 Çarşamba 15:24 tarihinde eklendi.
Datça Limanı’ndan kalkan teknelerle gerçekleştirilen turlar, bayramda yurt dışına gitmek isteyenlere alternatif bir tatil olanağı sağlıyor. Datça’dan Simi’ye, ’Takımadaları topluluğu’ anlamına gelen ’Archipel’ adlı teknesiyle seferler yapan 54 yaşındaki Cahit Akyüz, Kasım ayı ortalarına kadar turların devam edeceğini söyledi.
 
Son yılarda Datça’ya gelen tatilciler arasında Simi’ye olan ilginin giderek arttığını belirten kaptan Cahit Akyüz, Ege’deki Yunan adaları arasında en şirini olan Simi’nin, rengarenk evleri, tavernaları ve sayıları yüzlerle ifade edilen birbirinden ilginç kiliseleri ile dikkat çektiğini söyledi. Datça’nın turizm alanında, Simi’yi kendisine örnek alması gerektiğine değinen Akyüz, "Datça’ya göre çok daha küçük olan bu tatil beldesi, Türkiye’nin ve Avrupa’nın jet sosyetesini ağırlıyor. Her gün 2-3 bin kişilik gemiler, Simi’ye turist taşıyor. Yunanistan’a giden her turist, sadece Rodos’u ya da Girit’i görmekle kalmıyor, düzenli turlar sayesinde Simi’ye de götürülerek, buradaki turizme katkı sağlanıyor. Datça’nın da bu tür turlara ihtiyacı var. Antalya ve Bodrum’a gelen turistler için, Datça’ya deniz yoluyla turların düzenlenmesi gerekiyor" dedi.
 
Datça limanından Sabah saat 09.30’da kalkan teknenin, 11.00 sıralarında Simi’ye vardığını belirten Akyüz, dönüşün ise 16.30 olduğunu söyledi. Talep olması durumunda seferlerin her gün aralıksız yapılabileceğini ifade eden Akyüz, adaya gidecekler için vize konusuna dikkat çekti. Akyüz, yurt dışına vizesiz çıkan pasaport sahipleri için sorun olmadığını belirtirken, normal pasaport sahiplerinin en az 4-5 gün önceden Datça’da seyahat acentesi aracılığıyla başvuruda bulunup form doldurmaları gerektiğini söyledi.