Dava sona erdi !

AİHM Büyük Daire, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’nin temyiz başvurusunu bugün Strasbourg'da görüştü. Perinçek, duruşmadaki savunmasına "Mahkemeye güveniyorum" diyerek başladı ve AB'yi eleştirdi.

Dava sona erdi !
28 Ocak 2015 Çarşamba 13:41 tarihinde eklendi.
AİHM Büyük Daire, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’nin temyiz başvurusunu bugün Strasbourg'da görüştü. Perinçek, duruşmadaki savunmasına "Mahkemeye güveniyorum" diyerek başladı ve AB'yi eleştirdi. Davaya müdahil olan Ermenistan’ın hukuk ekibinde yer alan Amal Alamuddin Clooney ise "1920’de Osmanlı’nın Sevr Anlaşması'nda katliamların sorumlularını yargı karşısına çıkarma sözü vermişti" dedi. Büyük Daire, kararını ileri bir tarihte vermek üzere duruşmayı erteledi.
 
İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Perinçek’in İsviçre’de 2005 yılında verdiği konferanslarda, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” demesi üzerine bu ülke yargısınca ‘ırkçı ayrımcılık’ gerekçesiyle cezaya çarptırılmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ise ‘ifade özgürlüğü’ vurgusu yaparak İsviçre’yi haksız bulmuştu. Perinçek-İsviçre davasının temyiz duruşması bugün yapıldı. 
 
 
İstanbul milletvekili ve eski AB bakanı Egemen Bağış ile CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, duruşmayı yan yana takip etti. Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve bir grup parlamanter de izledi.

DHA