Davete bot ile katıldı

Danimarka Kraliçesi Margrethe, çeşitli ülkelerin büyükelçilerinin yeni yıllarını kutlamak için Christiansborg sarayında verdiği davete ayaklarında kışlık bot ile geldi.

Davete bot ile katıldı
07 Ocak 2014 Salı 23:33 tarihinde eklendi.
Kraliçe Margrethe'nin davete bot ile katılması basın mensuplarının gözünden kaçmadı. Kraliçe Margrethe'nin saraya girdikten sonra botları şık bir ayakkabı ile değiştirmesi beklenirken, davet salonuna da aynı botlarla girdiği görüldü.

Birkaç yıl önce dizlerinden ameliyat olan Kraliçe Margrethe salondaki konuklar ayakta dururken eşiyle birlikte koltukta oturmayı tercih etti. Kraliçe Margrethe, diplomatlar adına yapılan yeni yıl konuşmasını dinlerken ve daha sonra diplomatlarla tokalaşıp yeni yıllarını kutlarken de oturmayı tercih etti. Kraliçe'nin kışlık botları otururken de dikkat çekti.

Kraliçe Margrethe'nin ayaklarını üşütmekten korktuğu için kışlık botlarla saraya geldiği ve yine botlarını çıkarmak istemediği bildirildi. Kraliçe'nin bu tutumu bazı davetliler tarafından, konuklara saygısızlık, konukları küçümsemek olarak yorumlandı.

DHA