Davos karamsarlıkla başlıyor

Dünyanın en etkili isimlerini biraraya getiren Davos Zirvesi bugün başlıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in açılış konuşmasıyla başlayacak zirvede, bu yılın ana başlığı tüm dünyayı etkileyen borç krizi olacak.

Davos karamsarlıkla başlıyor
25 Ocak 2012 Çarşamba 08:14 tarihinde eklendi.

 

Ekonomistler ise pazar gününe kadar devam edecek zirve öncesi karamsar. Zirvede Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve bakanlar Egemen Bağış ile Fatma Şahin temsil edecek.
 
Siyaset ve iş dünyasının en önemli isimlerini biraraya getiren zirve bu yıl 100 ülkeden 2 bin 600 kişinin katılımıyla gerçekleşecek.
 
İsviçre'nin kayak merkezlerinden biri olan Davos, zirve öncesi son yılların en yoğun kar yağışına maruz kaldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentte, yollar güçlükle açıldı.
 
EKONOMİSTLER KARAMSAR 
Tüm dünyayı etkileyen borç krizinin damga vuracağı zirvede Çin ve Arap Baharı'nın da konuşulması bekleniyor. Zirveden rahatlatıcı mesajların çıkması ise beklenmiyor. Çünkü ticaret dünyasının önde gelen isimlerinden gelen açıklamalar, 2012 yılının ekonomik göstergelerinin iç açıcı olmadığı yönünde.
 
Dünya ekonomik forumunun kurucusu klaus Schwab ise, ticari sistemde köklü değişikliklere gidilmesi gerektiğini ifade etti. Schwab, "Pazarlar topluma hizmet etmek zorundalar. son yıllarda gördüğümüz ölçüsüzlük kapitalist sistemin en büyük noksanı oldu. Bu sistemi yeniden gözden geçirip dengelememiz gerekiyor. belki de bunun adını kapitalizm koymak bile doğru olmayabilir" dedi.
 
TÜRKİYE'Yİ BABACAN VE BAĞIŞ TEMSİL EDİYOR 
Davos'a bu yıl Türkiye'den katılacak yetkililer arasında ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı yer alıyor.
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in açılış konuşmasıyla başlayacak Davos zirvesi 29 ocak'ta sona erecek.

NTV