Davullu zurnalı eylem

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde PTT’nin Anonim Şirkete dönüştürülmesi girişimlerine tepki gösteren PTT çalışanları, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Davullu zurnalı eylem
27 Mart 2013 Çarşamba 12:28 tarihinde eklendi, 1.109 kez okundu.

 

PTT binası önünde gerçekleştirilen basın açıklaması esnasında polis göstericilere binaya giriş çıkışları engellememeleri uyarısında bulundu.
 
KESK Konfederasyonu'na bağlı Haber Sen, Kamu Sen Konfederasyonu'na bağlı Türk Haber Sen, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Birlik Haber Sen ve Bağımsız Haber Sen sendikalarına üye Ereğli PTT Çalışanları ülke genelinde ortaklaşa düzenlenen eylem kapsamında bir günlüğüne iş bıraktı. Ereğli PTT önünde toplanan PTT çalışanı sendika üyeleri, “PTT halkındır satılamaz”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hepimiz ya hiçbirimiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Emekçi Düşmanı İşbirlikçi AKP” sloganları attı. Bazıları sendikalara ait eylem yeleklerini giyen yaklaşık otuz eylemci, davul zurna eşliğinde hem göbek attı hem de halay çekti.
 
POLİS EYLEMCİLERİ UYARDI; VATANDAŞLAR GERİ DÖNDÜ
 
Ereğli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PTT binası önünde gerçekleştirilen eylem esnasında, binaya girişin engellenmemesi uyarısında bulundu. Eylem uyarı üzerine bina girişi açık tutularak devam etti. Öte yandan işleri dolayısıyla PTT binasına gelen vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. Eylemciler, bir günlük grev nedeniyle çalışma yapılmadığı konusunda vatandaşlara bilgi verdi.
 
İŞ GÜVENCEMİZ YOK EDİLECEK
 
KESK Konfederasyonu'na bağlı Haber Sen İşyeri Temsilcisi Barış Ataş, sendikalar adına yaptığı açıklamada PTT’yi anonim şirket haline dönüştüren yasa tasarısının 5 Mart 2013 tarihinde TBMM’ye sunulduğunu ve 27 Mart itibarıyla ilgili komisyonda görüşülmeye başlandığını belirtti. Bu nedenle haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren dört sendikanın ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bıraktığını ifade eden Ataş “ Bugün hükümetin 5 Mart’ta TBMM’ye verdiği PTT A.Ş yasa tasarısına karşı tüm Türkiye’de PTT emekçileri olarak bir araya gelmiş bulunmaktayız. İş kolumuz örgütlü dört büyük sendika KESK Haber-Sen Kamu-Sen Memur Sen ve BASK olarak bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu yasa tasarısı iş güvencemizi yok etmekte. PTT’de başlayan taşeronlaştırmaya karşı da hem asgari ücretle çalışma koşullarına tepki olarak insanca bir yaşam demokratik bir yaşam özlemi ile bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi. 
 
PTT Binası önünde toplanan çalışanlar, polisin uyarısı ile bina önünden ayrılarak İş Bankası önünde toplandı. Burada da davul zurna eşliğinde oynayan çalışanlar vatandaşların meraklı bakışları arasında halay çekti. 

CİHAN