Davutoğlu, Bağdat'ta

Davutoğlu, Bağdat havaalanında Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik ve Irak Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandı.

Davutoğlu, Bağdatta
16 Ocak 2011 Pazar 12:36 tarihinde eklendi.

 

Bakan Davutoğlu, ziyaret sırasında Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin yanı sıra Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri Maliki, Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ve yeni oluşturulacak Ulusal Stratejik Politikalar Konseyi Başkanlığı'nı üstlenecek İyad Allawi ile diğer Iraklı siyasi liderlerle görüşecek. Ziyaret, Irak'ta yeni hükümetin 21 Aralık 2010 tarihinde kurulmasının ardından yapılan ilk ziyaret olması açısından önem taşıyor.
 
Ziyaret vesilesiyle ikili ve bölgesel konuların görüşülmesinin yanı sıra, Türkiye ile Irak arasında 2008 yılında tesis edilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin (YDSK) önümüzdeki dönemdeki faaliyetlerine ilişkin hazırlıklar ele alınacak.
 
BAĞDAT'TAN ŞAM'A GEÇECEK
 
Bakan Davutoğlu'nun Bağdat'taki temaslarının ardından da ikili ve bölgesel konularda görüşmelerde bulunmak üzere Şam'a geçeceği bildirildi.