Davutoğlu, Afrika Birliği Zirvesi'ne katılacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, beraberinde bir heyetle 30-31 Ocak 2014 tarihlerinde Addis Ababa’da gerçekleştirilecek 22. Afrika Birliği Toplantısı'na katılacak.

Davutoğlu, Afrika Birliği Zirvesine katılacak
29 Ocak 2014 Çarşamba 18:06 tarihinde eklendi.


Dışişleri’nden yapılan açıklamada Türkiye’nin; Afrika’daki gelişmelerin yakından izlenmesine ve Afrika kıtası liderleriyle ikili temaslara imkân veren Afrika Birliği zirve toplantılarına, üst seviyede katılmaya özen gösterdiği belirtildi.

Bu kapsamda Bakan Davutoğlu’nun, Afrika ülkeleri liderlerinin hazır bulunacağı zirve toplantısı sırasında zirve açılış oturumuna katılması, Afrika Birliği yetkilileri başta olmak üzere, muhataplarıyla ikili ve bölgesel konularda görüş teatisinde bulunması öngörüldü.

Türkiye’nin 2005 yılından beri gözlemci, 2008 yılından bu yana ise stratejik ortağı olduğu Afrika Birliği, kıtadaki tüm ülkelerin üye olduğu, Afrikalıları ilgilendiren meselelerin en üst düzeyde ve doğrudan ele alındığı Afrika kıtasının en önemli uluslararası kuruluşu özelliği taşıyor.

Türkiye’nin; giderek derinleşen Afrika ile ortaklığı bağlamında Afrika Birliği ile ilişkilerini daha da geliştirmeye ve kıtanın karşı karşıya olduğu sorunların çözümüne katkıda bulunmaya devam edeceği vurgulandı.


CİHAN