Davutoğlu CHP'yi, ŞİŞLİ'yle VURDU !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Şişli Belediyesi'ndeki olaylara değinerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Davutoğlu CHPyi, ŞİŞLİyle VURDU !
27 Aralık 2014 Cumartesi 15:57 tarihinde eklendi.
Davutoğlu, ''İşte şimdi Kılıçdaroğlu hesap verme makamında. Başka işlere yönelmesin, önce kendi hesabını versin. Şişli'nin hesabını versin. Hangi imzalar atıldı, hangi taahhütler verildi, kim kimi tehdit edildi. Her türü kumpasın olduğu bir örnek. İşte CHP'ye kimse oy vermez, ama hasbel kader istediği gibi 4 yıl değil, 4 gün verseler, Türkiye'yi Şişli'ye çevirir'' dedi. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte özel 'ANA' uçağıyla Ak Parti Konya İl Başkanlığı'nın kongresine katılmak için Konya'ya geldi. Davutoğlu'nu Konya Havalimanında Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Davutoğlu ve beraberindeki Bakanlar, Ak Parti'ye ait seçim otobüsüyle kongrenin yapılacağı Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ne geçti. 
 
HAMAS LİDERİ KONGREYE KATILDI 
 
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, AK Parti Konya 5'inci Olağan Kongresi'ne katıldı. Eşi Sare Davutoğlu ile salona giren Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşiyle birlikte partilileri selamladı ve onlara kırmızı karanfil attı. Ardından da kongrenin konuğu Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile platforma çıkıp, birlikte partilileri selamladı. Salondaki partililer 'Mücahit Meşal', 'Hamas sana canım feda' ve 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı. Partililerin elindeki Türk Bayrakları ve parti bayraklarının yanı sıra Filistin bayrakları ve üst bölümünde Osmanlıca olarak yazılan 'Cihanbeyli seninle gurur duyuyor' yazılı pankart dikkat çekti. 
 
DAVUTOĞLU: HERKES HESAP VERECEK 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında Filistin'deki zulme değindi. Davutoğlu, Türkiye'nin mazlumların her zaman yanında olacağını vurguladı. 1 hafta içinde 4 başkenti ziyaret ettiğini belirten Davutoğlu, ''Pazar günü Ankara kongresini yaptık. Sonra Üsküp'e gittim. Üsküp'ten sonra Edirne'deydim. Aynı gün akşam İstanbul'a geldim. 5 günde 4 mukaddes payitahtı ziyaret ettim. Başşehirler bir kez başşehir oldu mu,baş verirler ama baş eğmezler'' dedi.
 
Gezi olayları ile 17-25 Aralık 'Yolsuzluk ve Rüşvet' operasyonuna da değinen Davutoğlu, operasyonların bir darbe girişimi olduğunu ifade etti. Davutoğlu, susturulmak istenen sesin Türkiye'nin muzlumlara sahip çıkan sesi olduğunu ve herkesin hesap vereceğini belirtti. 
 
Davutoğlu, ''17-25 Aralık operasyonu ile ardından 19 Ocak'ta MİT TIR'larına, 28 Mart'ta Dışişleri Bakanılğını dinleyenler, bu hainler. Dışarıdan gelen destekçileriyle 30 Mart seçimlerinden Ak Parti'nin sendelenmesini Türkiye'nin tökezlemesini istedi. Ama millet 30 Mart'ta Ak Partiye sahip çıktı'' dedi. 
 
CHP'Yİ ŞİŞLE BELEDİYESİ İLE ELEŞTİRDİ 
 
Davutoğlu, ana muhalefet partisi CHP'yi, Şişli Belediyesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle eleştirdi. Davutoğlu, şunları söyledi:
 
''Biz Türkiye'yi ve dünyayı harmanlıyoruz. İçerde ve dışarıda mekik dokurken, CHP, Şişli ile meşguldü. Dünyaları bir ilçe ile sınırlı. Demokrasimiz açısından bir ibret vesikası ile karşı karşıyayız. Şimdi kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor. 30 Mart öncesi eski belediye başkanı, yeni belediye başkanı seçilirken elinden bir kağıt almış. Bu kağıtta Hayri İnönü, taahhüt etmiş, seçimi kazansa bile daha sonra eski belediye başkanı Sarıgül'ün oğluna bu görevi istifa edip vereceğine dair. Yav CHP bu demokrasiyi öğrenemeyecek, milli iradeyi öğrenemeyecek, halk oyunu öğrenemeyecek.''
 
'KİMİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞINA ŞİŞLİLER KARAR VERİR' 
 
Davutoğlu, ''Birinci ders şu, kimin belediye başkanı olduğuna Şişliler karar verir. Şişliler karar verdikten sonra bir takım oyunlarla bu değişmez. Şimdi aziz Şişlilere soruyorum, sizin oyunuza rağmen böyle bir kağıt verilmişse, kim belediye başkanı olursa olsun sonra oğluna bırakılacak denmişse, bunun o çok zikrettikleri saltanattan ne farkı var? Bu Şişli halkına, bu milli iradeye saygısızlık değil mi?'''dedi.
 
'ŞİŞLİ'Yİ YÖNETEMEYEN TÜRKİYEYİ NASIL YÖNETECEK'
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdardoğlu'nu eleştirerek,
 
''Şimdi Şişlilerin hesap sorması lazım. Neden böyle bir imzayla milli irada kapalı kapılar ardından devredildi. Kılıçdaroğlu'nun hesap sorması lazım. Daha Şişli'yi yönetemeyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye yönetmeye nasıl sahip olabilir'' diye konuştu. 
 
'CHP'YE MİLLET HER SEÇİMDE VURUYOR'
 
Konuşması salondakiler tarafından 'Vur vur inlesin, CHP dinlesin' sözleri kesilen Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
''Zaten CHP millet her seçimde, her sandıkta vuruyor. Ama ders alan yok ki. Çünkü biliyor millet, CHP'ye vurmasa, CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş millete vurmak olacak. CHP iktidara geldiğinde millet zulümden başka bir şey görmedi ki. İşte şimdi Kılıçdaroğlu hesap verme makamında. Başka işlere yönelmesin, önce kendi hesabını versin. Şişli'nin hesabını versin. Hangi imzalar atıldı, hangi taahhütler verildi, kim kimi tehdit edildi. Her türü kumpasın olduğu bir örnek. İşte CHP'ye kimse oy vermez ama hasbel kader istediği gibi 4 yıl değil, 4 gün verseler Türkiye'yi Şişli'ye çevirir. Baktı ki olmuyor, yine buradan İstanbullulara, Şişli'deki, Kadıköy'deki, Beşiktaş'daki vatandaşlarımıza sesleniyorum, CHP teşkilatına sesleniyorum, İstanbul'da hiç CHP il başkanı olacak kimse yok muydu da Ankara eski belediye başkanını İstanbul'da il başkanı yaptı. Çünkü bunlarda dava misyonu ile ilgili bir tavır yok. Önemli olan günü idare etmek. Ama biz görevi aldığımızdan itibaren tek bir rüya gördük, tek bir ideal gördük. Oda kalkınmış Türkiye ideali.''
 
2015 SEÇİM PAZARLIĞI 
 
2015 yılı Haziran ayında yapılacak seçiler için bir takım kapalı kapılar ardından pazarlık yapıldığını belirten Davutoğlu, ''Yine şimdi hemen bir takım pazarlıklar başladı. 2015 seçimlerine giderken tekrar kapalı kapılar ardından bazı pazarlıklar yapıldığını görüyoruz. Bu pazarlıkların hepsinde bir şekilde hesap sorarız. CHP vekili açıkladı. 30 Mart seçimlerinde paralel çeteyle işbirliği yapmakla hata yaptık dedi. Çıksın Kılıçdaroğlu açıklasın, başka işleri karıştıracağına, kendince Şişli'de bir takım oyunlara gireceğine çıksın açıklasın. Nedir paralel çete ile yaptığı işbirliği. Neyi verdiler, neyi aldılar. Türkiye'de bir çok insanı mağdur haline getiren bu çeteyle işbirliği yapanların hepsi millet tarafından cezalandırılacaktır. Çünkü millet, oynan oyunu görmüştür. Milli iradeye ihanet eden herkes hesap verecek. Milletin hesabından kaçamayacaklar'' dedi.
 
Davutoğlu, ''Onlar, bu hesap içindeyken kumpaslar içindeyken biz üç ideali hayata geçirmeye kararlıyız. Tam ve mutlak demokrasi, milli irade egemenliği ve çözüm süreci üzerinden milli birlik ve beraberlik. Aslında işte Konya en güzel örnektir milli birliğe. Türk- Kürt ayrımı olmadan Cihanbeyli'de, Kulu'da, Yunak'ta, Konya'nın her bir yerinde bu milletin kardeşliğini gösteren bütün Konyalıların anlından öpüyorum bağrıma basıyorum. Bütün Türkiye'de bu tabloyu görmek istiyorum'' dedi.
 
Davutoğlu'ya konuşmasının ardından mevcut İl Başkanı Ahmet Sorgun, tüm illerden getirilen toprakla yapılan Türkiye haritası ile bin adet dikilen fidanın sertifikasını hediye etti. 
 
PARALEL YAPI 
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, konuşmasında, ''Yolumuza çeteler çıktı, vesayet odakları ile karşı karşıya kaldık. Yabancıların yerli işbirlikçileri çıktı. Sizlerin desteği ile o odakları buldozer gibi ezip geçtik. Bundan sonrada geçeceğiz. 17-25 Aralık tarihinde paralel odaklar darbe girişiminde bulundu. Ama başaramadılar başaramayacaklar. Niyeti, duası kirli o kesimler bugüne kadar başaramadı ve başaramayacaklar'' dedi. 
 
HALİD MEŞAL:GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ FİLİSTİN DEMEKTİR 
 
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, kürsiye salondaki tekbir eşliğinde çıktı. Halid Meşal, ''Sevgili kardeşim ve dostum Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve heyet üyeleri, bakan arkadaşlarımı tedbir ediyorum sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum'' diyerek sözlerine başladı. Meşal, ''Direnişin ve izzetin sembolü olan Gazze'den sizlere selam olsun. Öyle bir Gazze oradaki ambargonun kaldırılması için bu vatanın 9 ferdi şehit olmuştur'' dedi.
 
Sözleri sık sık salondakilerin tekbirleriyle kesilen 
 
Meşal, ''Her ne kadar sizin sözlerini anlamasam da kalp dilinizi çok iyi anlıyorum'' dedi. 
 
Meşal, ''Ey Konya halkı güçlü bir Konya, güçlü bir Türkiye güçlü bir Kudüs güçlü bir Filistin demektir. İnşallah zafer yolunda Allah hem sizinle hem bizimle beraberdir. Türkiye demokratik Türkiye, istikrarlı Türkiye, kalkınmış Türkiye tüm Müslümanlar için bir güç kaynağıdır'' dedi.
 
GRUP AYNA'DAN, 'DAVUTOĞLU AHMET HOCA BİR YİĞİT ADAM' ŞARKISI 
 
Kongrede bir de sürpriz yaşandı. Sahneye çıkan Grup Ayna'ın solisti Erhan Güleryüz, 'Kiziroğlu Mustafa Bey' şarkısının sözlerini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na uyarlanmış haliyle seslendirdi. AK Parti'nin 2015 yılı seçimlerinde kullanacağı 'Davutoğlu Ahmet Hoca Bir Yiğit Adam' şarkısının sözlerinin bir bölümü şöyle: ''Davutoğlu Ahmet Hoca bir yiğit adam. Geceyi, gündüze katan kim, doğru, dürüst kim kim kim Davutoğlu Ahmet Hoca bir yiğit adam.'

DHA