''Davutoğlu Eşme'ye giderken''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Suriye'nin sınıra yakın Eşme Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret etmesini eleştirerek, "PKK’nın kontrolünde Eşme’ye giden Başbakan’a hala inanacak mısınız? Sayın Davutoğlu, soruyorum sana, Eşme’ye giderken PKK terör örgütüyle temas kuruldu mu?" dedi.

Davutoğlu Eşmeye giderken
12 Mayıs 2015 Salı 16:13 tarihinde eklendi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Suriye'nin sınıra yakın Eşme Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret etmesini eleştirerek, "PKK’nın kontrolünde Eşme’ye giden Başbakan’a hala inanacak mısınız? Sayın Davutoğlu, soruyorum sana, Eşme’ye giderken PKK terör örgütüyle temas kuruldu mu?" dedi.
 
Devlet Bahçeli, Nevşehir mitinginde yaklaşık 8 bin kişiye hitap etti. Bahçeli, Hacı Bektaşi Veli’nin sözlerinden örnekler vererek başladığı konuşmada, "Bu topraklarda duanın bereketi, milli şuurun görkemi vardır. Bu topraklarda engin bilgi birikiminin, çıkmayacak derinlere kazınmış izleri vardır. Bozgunculuk, buralara nüfuz edememiştir. Çünkü Nevşehirli kardeşlerim, doğruluğu ve dürüstlüğü düstur edinmiştir" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen kasım ayında Hacıbektaş'ta düzenlenen Aşure Günü'nde talihsiz bir konuşma yaptığını anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Başkan, Kerbela olayını, Dersim olaylarıyla bir tutmuştur. Bu açıklama, samimi Müslümanların tepkisini çekmiştir. Ehlibeyt’in mümtaz şahsiyetleriyle, Dersim eşkıyalarını bir tutmuştur. Dersim hainliğine Kerbela diyenler, Ermenilerin eylemlerini de görmezden geldiler. Çanakkale’de kınalı kuzularımızı şehit edenlere övgüler yağdırdılar. Türk milletine nerede düşmanlık besleyenler varsa, AKP’den alkış topladı. Nevşehir olan bitenleri kaygıyla izlemektedir. Nevşehir kiminle yürüyeceğini bilmektedir."
 
Devlet Bahçeli 7 Haziran seçiminde, Kerbela olayıyla Dersim olaylarını bir tutanlara 'gidin’ denilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bizimle yürüyecek misiniz? Bizimle yürüyüşümüz, hainlerin korkulu rüyasıdır, yürüyüşümüz, yolsuzluğa bulaşanları silip süpürecektir. Bizimle yürümeye hazır mısınız" dedi.
 
BAŞBAKANA, SÜLEYMAN ŞAH ZİYARETİ ELEŞTİRİSİ
 
Türkiye’nin darboğazda olduğunu ileri süren Devlet Bahçeli, çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığını belirtti. Tarladan 50 kuruş ve 1 liradan alınan patatesin, pazarda el yaktığını ifade eden Bahçeli, buğday ve samandan sonra patates de ithal edilmek istendiğini söyledi. Dünyada gıda fiyatları yüzde 20 gerilemesine rağmen, Türkiye’de gıda fiyatlarının arttığına dikkat çeken Bahçeli şunları söyledi:
 
"Kimler bu durumdan çıkar sağlamaktadır? Tencereler tam takırdır, buzdolapları bomboştur. AKP iktidarında sofranız doldu mu? Paranız arttı mı? Geliriniz arttı mı? İktidarın refah ve gelişim rakamları aldatmacadır. Memurlarımız, işçilerimiz, çiftçilerimiz zor durumdadır. Ekonomi krizin eşiğindedir. Hal böyleyken uydu Başbakan ne yapıyor? Saraya kurulan Erdoğan ne yapıyor. Har vurup harman savuruyorlar. Hükümet cenahından Nevşehir’in sesini duyan yoktur. Uydu Başbakan Süleyman Şah Türbesi’ne gitmiş ve dua ettiğini söylemiştir. Davutoğlu ne yapacağını şaşırmıştır. Davutoğlu, bittiğini anladıkça yanlış işler yapmaktadır. Sayın Davutoğlu, vatan topraklarını gece yarısı operasyonla nasıl kaçıp bıraktın? O zaman aklın neredeydi? Vatanı satmak, topraklardan vazgeçmek ne zaman zafer, büyük bir olay olarak sayılmıştır? Eşme’ye giderken kimden izin aldın? Türbeye yakın bir yerde terörist başının posterlerinin ve paçavralarının dalgalanmasını nasıl izledin? Hiç mi vicdanın sızlamadı? Ecdat yadigarı vatan topraklarını satan adam, şimdi türbelerde dua etmektedir. Bu tezgaha, bu tehdide, bu kurnazlığa inanacak mısınız? PKK’nın kontrolünde Eşme’ye giden Başbakan’a hala inanacak mısınız? Sayın Davutoğlu, soruyorum sana, Eşme’ye giderken PKK terör örgütüyle temas kuruldu mu? Siz ziyarete gidecekseniz, Kandil’e gidin, İmralı’ya gidin. Size yakışan budur, sizin layığınız budur. Şimdi size soruyorum, vatan toprağını satanlara 7 Haziran’da derslerini verecek misiniz?’’
 
DEVLET KESESİNDEN CÖMERTLİK KİMSENİN HADDİ DEĞİL
 
Meydanda bulunanlara, 'Bizimle yürü Nevşehir', 'Bizimle Yürü Türkiye' diye seslenen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da şöyle seslendi:
 
"Erdoğan Cumhurbaşkanlığı makamını zedelemektedir. Her yeri dolaşıp başkanlık ve yeni anayasa için konuşmaktadır. Başkanlık için canını dişine takmaktadır. Yüce Kitabımızı eline alıp meydanlarda miting yapmaktadır. Libya’nın Obruk limanının açıklarında, uluslararası sularda gemimiz saldırıya uğramıştır. Mavi Marmara gemimiz basılmıştır. Bu ne acziyettir? Dün Rize’ye giden Erdoğan, yüce dinimizi kirli emellerine alet etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'na lüks ve pahalı bir otomobil alınmıştır. Tepkiler üzerine bu otomobil satılmıştır. Geç de olsa yanlıştan dönülmüştür. Erdoğan, bunu da diline dolamış, haberim olsa sattırmazdım, demiştir. 17- 25 Aralık Erdoğan’a sesleniyorum, devlet kesesinden cömertlik yapmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Eğer Diyanet İşleri Başkanı'na otomobil almak istiyorsa, bankalardaki kendi hesabından küçücük bir miktarı ayırsın ve alsın. Erdoğan ak saray yaptırdı ve oraya oturdu. Ne var bunda? Dedi. Ne yok ki Erdoğan? Türk milletinin hakkı var."
 
YOKSULLUĞUN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
 
Haksız kazancın haram olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Nevşehirli kardeşlerim, sizler fakirsiniz ama onlar Ak sarayda sefahat içinde yaşıyorlar. Haksızlık yapmak onlara, haksızlık yapmama nasihatı sizlere. Kundaktaki yavrularımızın haklarını yiyenlerin burunlarından fitil fitil getirmek için bizimle beraber yürüyecek misiniz?" dedi.
 
Yoksulluğun önüne geçeceklerini, ülkenin refaha kavuşacağını söyleyen Bahçeli, emekliye yılda toplam 2 bin 800 destek ödeneği vereceklerini tekrarladı. Emekli aylığı arasındaki farkı gidereceklerini ifade eden Bahçeli şöyle dedi:
 
"Asgari ücreti en az net 1400 liraya çıkaracağız. Büyükşehirlerde ulaşım desteği sağlayacağız. Asgari ücretten vergi almayacağız. Köy ve mahalle muhtarları maaşlarının en az asgari ücret kadar olması için tedbirleri alacağız. Elleri toprak kokan çiftçi kardeşlerim, mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Mazotu 1 lira 70 kuruşa çekeceğiz. Hayvan üreticilerimizin kullandıkları girdilerde KDV’yi yüzde 1’e indirmek için bizimle yürümeye var mısınız? Esnaf ve tüccar kardeşim, sizler için de güzel çalışmalarımız var. Atanamayan öğretmenlerin alayını atayacağız. Gençlerin yanında olacağız."

DHA