Davutoğlu, Mahmud Abbas'la görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu'nda yarın yapılacak oylama öncesi New York'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştü.

Davutoğlu, Mahmud Abbasla görüştü
28 Kasım 2012 Çarşamba 23:13 tarihinde eklendi.

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu'nda yarın yapılacak oylamada Filistin'e destek vermek için New York'a geldiklerini belirterek, ''İnşallah Filistin, BM Genel Kurulu'nda 'üye olmayan devlet' statüsüyle devlet niteliği kazanmış olacak'' dedi.
     
Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, Filistin'in başvurusunun gecikmiş bir müracaat olduğunu belirterek, Türkiye olarak Filistin'in haklarını her zaman savunacaklarını söyledi.
 
Yarınki oylamada da yer alacaklarını belirten Davutoğlu, ''İnşallah Filistin, BM Genel Kurulu'nda 'üye olmayan devlet' statüsüyle devlet niteliği kazanmış olacak. Bu konuda desteğimizi ifade etmek üzere New York'tayız'' diye konuştu.
 
Davutoğlu, görüşmede, oylama için bütün ülkelerin tek tek durumunu ele aldıklarını dile getirerek, ''Bizim vardığımız sonuç inşallah yarın önemli bir oyla bu neticeyi alacağız'' ifadesini kullandı.
 
Bu süreçte Filistin'le yan yana durduklarını vurgulayan Davutoğlu, ''Ümit ederiz ki en kısa zamanda tam devlet statüsüyle Filistin bayrağı BM'de dalgalanacaktır. O bayrak dalgalanıncaya kadar da Türkiye'nin Filistin'e desteği sürecektir'' dedi.
 
Filistin'le Türkiye'nin kültürel ve tarihi ortaklıkları olduğuna işaret eden Davutoğlu, insan hakları ve uluslararası hukuka saygının gereği olarak da Türkiye'nin Filistin'e destek vermeyi sürdüreceğini dile getirdi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarınki oylamanın Filistin için tarihi olacağını belirterek, ilk kutlamanın da Türkevi'nde gerçekleştirileceğini kaydetti.
 
Öte yandan, diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistin'i desteklemek üzere hiçbir Arap ülkesinin bakanının yarınki toplantıda yer alması beklenmiyor.