Davutoğlu Mali krizini İhsanoğlu ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mali’deki son gelişmelere ilişkin olarak İİT Genel Sekreteri Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Davutoğlu Mali krizini İhsanoğlu ile görüştü
17 Ocak 2013 Perşembe 22:15 tarihinde eklendi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; görüşmede bu konuda atılabilecek adımlar ile İİT'nin alabileceği inisiyatifler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
"Dost ve kardeş Mali’nin kuzeyindeki çatışmaların ülkenin güneyine doğru yayılması üzerine meydana gelen gelişmeleri yakından takip etmekteyiz." denilen açıklamada, "Bu bağlamda, Türkiye’nin Mali’nin toprak bütünlüğüne verdiği önemin altını bir kez daha çizmek isteriz." ifadelerine yer verildi.
 
Bakanlık açıklamasında şöyle denildi: "Türkiye olarak, Mali’nin en kısa sürede yeniden birlik ve bütünlük içinde barış ve huzur ortamına kavuşmasını umut ederek serbest seçimler yoluyla ulusal uzlaşı ve demokratik ortamın yeniden tesisi için yürütülen uluslararası çabaları desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye bu meyanda, BM Güvenlik Konseyi’nin Mali ile ilgili 2085 (2012) sayılı kararının süratle uygulanmasının yararına inanmakta ve Mali’deki gelişmelerle ilgili Afrika Birliği Örgütü (AfB) ile Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) kararlarına destek vermektedir.
 
Türkiye olarak Mali’deki ihtilafın barışçıl yollarla biran önce çözüme kavuşmasına da özel önem verdiğimizi vurgulamak isteriz. Türkiye her zaman olduğu gibi kardeş Mali halkına ve yönetimine destek vermeye devam edecektir. Bu bağlamda, barış ve istikrarın yeniden tesisini müteakip, bu ülkeye siyasi ve ekonomik alanlardaki güçlü desteğimizi sürdüreceğiz."

CİHAN