Davutoğlu, Türkiye- AB Ortaklık Konseyi için Brüksel’de

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Konseyi’nin 51. Toplantısı’na katılmak için Brüksel’e geldi. Davutoğlu, kahvaltılı çalışma toplantısı için AB Konsey binasına girdi.

Davutoğlu, Türkiye- AB Ortaklık Konseyi için Brükselde
27 Mayıs 2013 Pazartesi 10:47 tarihinde eklendi.

Toplantı öncesinde Davutoğlu, AB Dönem Başkanı İrlanda’nın Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore ve AB Genişleme Komiseri Stefan Füle’yle bir araya geldiği çalışma kahvaltısında, Türkiye-AB ilişkilerinin mevcut durumu ve geleceği ile başta Ortadoğu olmak üzere Türkiye’nin çevresindeki bölgelerdeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, akşam saatlerinde AB ülkeleri dışişleri bakanlarının oluşturduğu Dış İlişkiler Konseyi (DİK) marjında, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın daveti ve aday ülkelerin dışişleri bakanlarının da katılımıyla gerçekleştirilecek çalışma yemeğine iştirak edecek. Burada Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin yanı sıra Suriye ağırlıklı olarak komşu bölgelerdeki gelişmeler ele alınacağı bildirildi.


CİHAN