Davutoğlu, William Hague ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu sabah İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile ikili görüşme yaptı.

Davutoğlu, William Hague ile görüştü
26 Eylül 2013 Perşembe 20:48 tarihinde eklendi.

Görüşmede ikili ilişkiler ve önümüzdeki dönem için planlanan karşılıklı ziyaretlerin yanısıra, ağırlıklı olarak Suriye konusun ele alındığı belirtildi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıdan elde edilen bilgilere göre, Suriye konusunda İngiltere Dışişleri Bakanı, BM Güvenlik Konseyi'ne sunulmak üzere hazırlanan karar tasarısına ilişkin son durum ve daimi üyeler arasında bu çerçevede devam eden görüşmeler hakkında Davutoğlu’na ayrıntılı bilgi verdi.

Bakan Davutoğlu, karar tasarısının güçlü ve caydırıcı bir içerik taşıması gerektiğini belirterek, Esad rejimine karşı kimyasal silahların imhası sürecine uymaması halinde mevkidaşından uygulanacak yaptırımların açık şekilde ortaya konmasını istediği vurgulandı.

Bakan Davutoğlu ayrıca, insani durum başta olmak üzere Suriye'deki krizin diğer boyutlarına ilişkin olarak da acilen gerekli tedbirlerin alınması ve akan kanın durdurulmasına yönelik etkin adımların atılması gereğine dikkat çekti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague da toplantıda özellikle insani durumun önemine değinerek, bu konuyu BM Güvenlik Konseyi bünyesinde gündeme getirmekte olduklarını iletti.

İki bakan bu kapsamda Cenevre 2 sürecine ilişkin olarak da görüş alış verişinde bulundu.


CİHAN