Davutoğlu'dan Bahçeli'ye Tunceli yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyaretini değerlendirdi.

Davutoğludan Bahçeliye Tunceli yanıtı
28 Kasım 2014 Cuma 12:23 tarihinde eklendi.
Ankara’da düzenlenen 1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, konuşamasının bitiminde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyareti soruldu.
 
"Ziyaretten memnun olurum. Gönül ister ki bütün siyasi partiler Türkiye’nin her yerini ziyaret etsin" diyen Davutoğlu şunları söyledi:
 
"Keşke biizm çağrımızı beklememiş olsaydı. Sadece mekan ziyareti yapmanın ötesinde, Tuncelilerle kucaklaşma imkanı ve cesareti olsaydı. Bunlar olmasa da ziyareti olumludur."
 
Bahçeli'nin ziyaretinin siyaset açısından bir kazanç olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Daha geniş değerlendirmeler yapacağız ama ziyaret devam ediyor ve tahriklerden kaçınmak gerekir, ben de bu çağrıyı yapıyorum. Tuncelililere, tahriklere kapılmamaları ve ziyaretin sukunetle gerçekleşmesi tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.
 
Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik istifa çağrısına da değinen Davutoğlu, "İstifa çağrısını duymamıştım. Eğer böyle bir çağrı varsa, bu Sayın Bahçeli'nin haddi de değil hakkı da değil. Biz, yetkiyi Türkiye'nin her yerindeki milletimizden alırız" şeklinde konuştu.