Davutoğlu’na ‘Ricciardone’ sorusu

CHP, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciadone’yi sordu.

Davutoğluna Ricciardone sorusu
24 Aralık 2013 Salı 18:29 tarihinde eklendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, Ricciardone’nin açıklamasını yeterli bulan Davutoğlu’na bakanlığın resmi görüşünü sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nın, ‘ABD büyükelçisinin açıklamasını yeterli buluyoruz. Bu aşamada bakanlığa çağırılmasına yönelik bir plan söz konusu değil’ şeklinde bir açıklama yaptığının çeşitli basın organlarında yer aldığını belirtti. Ancak Dışişleri Bakanlığı’nın söz konusu açıklamasının, Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında ve sosyal medyadaki hesaplarında yer almadığını belirtti. Loğoğlu’nun TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şöyle:

"Başbakan Erdoğan, 21 Aralık 2013’te Samsun’da yaptığı konuşmada, 17 Aralık 2013’te başlatılan ve bazı Hükümet yetkililerinin de isimlerinin karıştığı yolsuzluk operasyonu kapsamında, Ankara’da görev yapan bazı büyükelçilere yönelik şu ifadeleri kullanmıştır: 'Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlara sesleniyorum; 'İşinizi yapın.

Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin. Siz göndermeyin, biz alırız...' Bu açıklamadan sonra ABD Büyükelçiliği yazılı bir açıklama yaparak, sürmekte olan yolsuzluk soruşturmasıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını söylemiştir. ABD Büyükelçiliği’nin açıklamasından sonra Dışişleri Bakanlığı’nın, 'ABD Büyükelçisinin açıklamasını yeterli buluyoruz. Bu aşamada bakanlığa çağırılmasına yönelik bir plan söz konusu değil' şeklinde bir açıklama yaptığı çeşitli basın organlarında yer almıştır.

Fakat, Dışişleri Bakanlığı’nın söz konusu açıklaması Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında ve sosyal medyadaki hesaplarında yer almamaktadır. Bu durumda yanıtlanması istenen soru şudur: Bakanlığınızın bu konudaki görüşü nedir?"


CİHAN