Davutoğlu'ndan Başpiskopos Ateşyan'a ziyaret

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Balkanlar, Ortadoğu ve diğer bölgelerdeki dini barış ortamının sağlanması ve sürdürülmesi bağlamında İstanbul'daki dini liderlere nezaket ziyaretleri kapsamında, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan'ı ziyaret etti.

Davutoğlundan Başpiskopos Ateşyana ziyaret
03 Mart 2012 Cumartesi 22:03 tarihinde eklendi, 1.224 kez okundu.

Türkiye Ermenileri Patrikliğindeki ziyaret sırasında gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, Türkiye'nin, hiçbir etnik ve dini ayrıma dayanmayan, bütün vatandaşlarına eşit yaklaşma prensibini benimsemiş bir devlet olduğunu belirtti.
    
Ortadoğu'da kritik bir dönemden geçildiğini ifade eden Davutoğlu, en önemli hususlardan birinin, köklü geleneğe sahip dini cemaatler arasında karşılıklı anlayış olması ve bunun siyasi alana da yönlendirilmesi olduğunu vurguladı.
    
Aram Ateşyan da AK Parti hükümeti dönemine kadar başbakanların, bakanların ve milletvekillerinin Patrikhanenin yolunu bilmediğini söyledi.
    
Ermeni cemaatinin, Türkiye'nin olmazsa olmaz bir parçası olduğunu belirten Ateşyan, ''Ermeni cemaati çıkarılacak olsa Türkiye'nin bir ayağının sakatlanacağını'' ifade etti.
    
Aram Ateşyan, geçmişte olduğu gibi yine Ermeni bakan ve milletvekillerinin olması dileğini dile getirdi.
    
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ziyaretin basına kapalı bölümünde Aram Ateşyan, Ermeni cemaati ve Patrikliği ilgilendiren konular hakkında bilgi vererek, beklentilerini aktardı.