Davutoğlu'ndan Doğan Medyası'na ağır suçlama

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal7-Ülke TV ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

Davutoğlundan Doğan Medyasına ağır suçlama
07 Mayıs 2015 Perşembe 01:31 tarihinde eklendi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal7-Ülke TV ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağrı Doğubeyazıt’tan gerçekleşen Kanal7-Ülke TV ortak canlı yayınında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtlıyor...
 
İşte Davutoğlu'nun açıklamaları;
 
VASAT GEÇEN BİR MİTİNGİMİZ YOK
 
Bugün 20'nci mitingimiz tamamlandı. Doğu bölgemiz çok canlı. Ben derslerimde de konuşmalarımı zihnimde tasarladığım şekilde yapardım. Önümdeki notlar kafamı karıştırır. Akademik hayatımda hoşlanmadığım şeyler vardı. Bir dersi alır yedi kere anlatır. Ben ise yedi dersi ayrı ayrı anlatmayı severim. Şehirlerdeki havalar bambaşka zaten sizin konuşmanızı orası şekillendiriyor. Hamdolsun vasat geçen mitingimiz yok.
 
BİZ TEK BAYRAK DİYORUZ
 
Miting bölgelerinde gerek vatandaşlar gerekse STK'lardan en çok hangi talep geliyor?
 
Herkesin özellikle çözüm sürecini ne kadar çok benimsediğini görüyorum. Ben miting alanında karşımdaki topluluğu kalabalık anonim olarak görüyorum ve bana ne demek istiyorlar diye düşünüyorum. Iğdır'da bayrak üzerine konuşurken, Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla coşkulu bir sahne vardı. Burası herkesin vatanıdır. Biz tek bayrak diyoruz. Bu millet birlik ve beraberlik istiyor. Ben ait olmaktan gurur duyacağım bir ülke istiyorum.
 
MHP SEÇİM BÜROSUNA ZİYARET
 
Sürpriz bir şekilde MHP seçim bürosunu ziyaret ettiniz, neler yaşandı?
 
Meydanlarda konuşabiliriz ama ilişkiler olmalı. O gün Iğdır'da halka karışmak istedik. MHP'nin seçim bürosu var olumsuz durum yaşanabilir diye uyarı geldi. Bende inelim gidelim dedim. İçecek çayınız var mı diye sordum. Mutlu oldular. Bizi tekrar otobüse kadar uğurladılar. Sayın Bahçeli'yi Osmaniye'de yuhalamaya kalktılar ama ben yuhalatmadım. AK Parti Genel Başkanı olarak mitinglerde tansiyonu yüksek konuşmalar yaparım ama başbakan olarak huzuru kollamak zorundayım. Onların kılına zarar gelirse ben zillet olurum.
 
DİYANET'E DÖNÜK ELEŞTİRİLER
 
Türkiye'de Diyanet dört büyük değişim yaşadı, dördüncüsünü de bizim zamanımızda yaşadı. Diyanet ve İslam dünyanın temsilcisi oldu. Bu yaşananlar IŞİD gibi tehlikelere de panzehirdir, etnik ve mezhep çatışmasına karşı da panzehirdir. Bunları görmeden Diyanet'i anlayamazsınız. Bizim Diyanet'e yüklediğimiz misyon büyük. Yurtdışına giden bürokratlarımıza şunu söylerdim. Vatandaşlarımızın dini ihtiyaçları, iki Türkçe konuşulan gönül coğrafyalalarımızın içinde olduğu dini ihtiyaç giderilecek. Ortadoğu'da yükselmeye başlayan mezhep savaş ve çatışmalara karşı yükseleceğiniz misyon, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde yapılacak misyon.
 
 
"AÇIK SÖYLÜYORUM, CHP'Sİ, HDP'Sİ VE PARALEL'İ..."
 
Açık söylüyorum, İşte biz dünya çapında bu kadar büyük görevleri Diyanet'e yüklemişken, birileri Diyanet'e saldırıyorsa bu Diyanet İşler Başkanı'na veya Diyanet'e yapılan bir saldırı değildir, hükümete yönelik bir saldırı değildir. Tam da İslamın terörle özdeşleştiği bir dönemde yanlış Şii ve Sunni ifrat-tefrit gerilimlerinin yaşandığı bir dönemde yükselen makul sese, Türkiye'den yükselen gelenek sese yönelik bir saldırıdır. İster bilerek veya bilmeyerek yapsınlar buna karşı olanların sözcüsü durumuna düştüler. Paralel yapı ise kendilerini islam anlayışını o coğrafyalarda yayma iddiasını taşıdıkları için Diyanet'in bizim dönemde böyle bir rol üstlenmesini ve devletin dini alanı kısıtlamadan, bu dini alanın önünü açmasından rahatsız oldular.
 
DOĞAN MEDYASI AK PARTİ GİTSİN DE ÜLKE BATSIN DİYOR
 
Asgari ücretin 1500 TL'ye çıkması durumunda kayıt dışı çalışanların sayısı artar. 'AK Parti gitsin de ülke batarsa batsın' diyen bir medya var Türkiye'de. Açık söyleyeyim Doğan medyasıdır bunlar. Bu medya bu vaatlerin arkasında duruyor.
 
TÜSİAD MUHALEFETİN VAADLERİ İÇİN AÇIKLAMA YAPSIN
 
TUSİAD yarın çıksın 'Asgari ücret 2 bin TL olsun' desin. TUSİAD açıklama yapsın 'bunlar gayet akılcı politikalardır' diye. Bizim yaptığımız şeye popülizme düşmeyin diye çağrıda bulunanlar şimdi sesleri çıkmıyor. Bir taraftan Kılıçdaroğlu'nu parlatıyorlar bir taraftan HDP'yi parlatıyorlar.
 
ORTA YÜKSEK GELİR GRUBUNA ÇIKTIK
 
Biz orta yüksek gelir grubuna çıktık. Şimdi yüksek gelir grubuna çıkmamız lazım. ASLEP'i kuruyoruz 'Aile Ve Destek Kurumu'. 90'lı yıllarda dünya ekonomisi büyüdü bütün bu dönemde 200 milyar Dolar olan ekonomimiz 230 milyar dolara çıktı. Biz ise bunu 830 milyar Dolar'a çıkarttık. Dünya o dönem büyürken biz küçüldük şimdi ise dünya küçülürken biz büyüyoruz. Hedefimiz dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi içine girmek.
 
SURİYE'DE REJİM ÖYLE YA DA BÖYLE YIKILACAK
 
Esed gerilemeye başladı. Savaşacak asker bulamıyor. Ürdün sınırında çok küçük bir alanı kontrol edebiliyor, Lübnan sınırını Hizbullah olmasa kontrol edemez, Türkiye ve Irak sınırında kontrolü yok artık. Bir zalim rejimin yaşaması mümkün değil. Tarih kendi halkına zulmedenleri öğütür.
 
HDP BARAJ ALTINDA! O TÜR HAYALLER İÇİNDE OLMAMALILAR!
 
Anketleri en iyi değerlendiren partiyiz. AK Parti'den MHP'ye oy kaymasını bekleyenler hayal kırıklığı yaşayacaklar. Son iki-üç haftadır bizim oy eğrimiz yukarıya doğru takip ediyor. Şimdi de 2011 seçimlerinin çıtasına yakın bir yerdeyiz daha da yukarısına çıkacağımıza eminim. HDP bizdeki rakamlarda barajın çok gerisinde. O tür hayaller içerisinde olmamalılar.
 
 

Vatan Gazetesi