Davutoğlu'ndan ilk açıklama: Gün imtihan günüdür

İstanbul merkezli olarak başlayan operasyona Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ilk yorum geldi.

Davutoğlundan ilk açıklama: Gün imtihan günüdür
14 Aralık 2014 Pazar 12:55 tarihinde eklendi.
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Elazığ İl Kongresi'ne katıldı.
 
Ak Parti il kongresinde hitap eden Davutoğlu, konuşmasında 'Gün imtihan günüdür' diyerek "Postmodern darberlerle paralelci çetenin yaptığı müdahaleler üzerinden gelecek vesayetlere de sessiz kaldılar. Geçen sene MİT TIR'larına operasyon yapıldığında Kılıçdaroğlu sessizdi. Ama bakıyorsunuz şimdi o paralelci yapıların diliyle MİT'e saldırıyor. Aynı dille demokrasimizi tahrip etmeye çalışıyor. Gün imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek" dedi.
 
"SURİYELİ KIZI GERÇEKTEN SAHİPLENİYORSAN BEŞAR ESAD KATİL, DE"
 
TBMM'deki bütçe görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine gösterdiği Suriyeli kızın fotoğrafını hatırlattığı konuşmasında Davutoğlu, "Meclis'te bütçe görüşmelerinde Suriyeli bir kızın resmini gösteriyor bana. Şimdi Elazığ'dan sesleniyorum. Ey Kılıçdaroğlu, Belek Gazi'nin diyarından sesleniyorum sana. Eğer o Suriyeli kızı gerçekten sahipleniyorsan çık ve Beşar Esad katil, de. Çık ve Beşar Esad'a zalim, de. O Suriyeli kızı katleden Beşar Esad'a zalim de. Diyemez. Korkar. Diyemez. Niye biliyor musunuz? CHP aynen Beşar Esad'ın zihniyetine sahiptir. O Arap Baas'ıdır. CHP de Türk Baas'ıdır. Baasçı, darbeci, ihtilalci bir zihniyettir Cumhuriyet Halk Partisi" diye konuştu.
 
"KILIÇDAROĞLU CHP MİRASINA REDDİ MİRAS EYLESİN"
 
Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Başbakan Davutoğlu, "Meclis görüşmelerinde Baas ideolojisini savunan Mısır'da darbecileri savunan Kılıçdaroğlu'na ve CHP'lilere döndüm. Siz de darbecisiniz, sizinle de meselemiz var, dedim. Alındılar. Ayağa kalktılar. Sanki onların ayağa kalkmasından biz geri adım atacakmışız gibi. Elazığ'da çağrıda bulunuyorum bir kez daha. Eğer darbeci değilseniz ey Kılıçdaroğlu, darbeci değilseniz çıkın 27 Mayıs yanlıştı deyin. 27 Mayıs darbesine karşıyız deyin. Başbakanımız Adnan Menderes'in katledildiği 27 Mayıs'a açık tavır sergileyin. Sergileyemezler. 12 Mart yanlıştı deyin. Diyemezler. 28 Şubat'a yanlıştı deyin. Diyemez. Bir daha hiçbir güç bu milletin evlatlarına bu milletin kızlarına hakaret edemeyecek. Tahkir edemeyecek. Ötekileştiremeyecek. Kimse inançları, düşünceleri, mezhebi, kökeni dolayısıyla bu ülkede bir daha hakarete uğrayamayacak. Bu bizim Ak Parti olarak taahhütümüzdür. Şimdi Kılıçdaroğlu çıksın bütün bu CHP mirasına redd-i miras eylesin. 27 Nisan muhtırasına destek veren CHP'li o dönemin genel başkanı ve CHP yöneticileri de çıksınlar bu destekleri dolayısıyla özür beyan etsinler. Biz buradayız. Siz demokrasinin yanında mısınız vesayetçilerin yanında mısınız?" ifadelerini kullandı.
 
"HERKES YAPTIKLARININ HESABINI GÖRECEK"
 
Gün imtihan günüdür; diyen Davutoğlu, "Postmodern darberlerle paralelci çetenin yaptığı müdahaleler üzerinden gelecek vesayetlere de sessiz kaldılar. Geçen sene MİT TIR'larına operasyon yapıldığında Kılıçdaroğlu sessizdi. Ama bakıyorsunuz şimdi o paralelci yapıların diliyle MİT'e saldırıyor. Aynı dille demokrasimizi tahrip etmeye çalışıyor. Gün imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek" şeklinde konuştu.
 
"BİR DAHA HİÇBİR TERÖRİST TÜRKİYE'NİN ŞEHİRLERİNİ BU HALE GETİREMEYECEK"
 
Konuşmasında 6-7 Ekim olaylarını hatırlatarak HDP'yi de eleştiren Davutoğlu, "Nasıl CHP Türk Baası'ysa 6-7 Ekim olaylarında da HDP Kürt Baası olarak bütün doğuda, güneydoğuda kendileri dışında düşünen herkese bakı uygulamaya kalktılar. Yasin Börü'yü, o olaylarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızı unutmadık. Bir daha hiçbir vandal, hiçbir eşkıya, hiçbir terörist Türkiye'nin şehirlerini bu hale getiremeyecek. Kamu düzeni de dahil olmak üzere her türlü tedbiri devletimiz alıyor" açıklamasında bulundu.

DHA