Davutoğlu'ndan Rusya'ya: ''Önce uyarırız, sonra !...''

Başbakan Ahmet Davutoğlu Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesi ile ilgili konuştu.

Davutoğlundan Rusyaya: Önce uyarırız, sonra !...
05 Ekim 2015 Pazartesi 13:47 tarihinde eklendi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesi ile ilgili konuştu.
 
İşte Davutoğlu’nun Habertürk TV canlı yayınındaki konuşmasından satır başları:
 
Tavrımız çok açık. Kim olursa olsun angajman kurallarımız bellidir. Kim sınırlarımızı ihlal ederse önce uyarırız, dostça uyarırız.
Rusya bizim dostumuzdur, şu ana kadar da bir şey yaşanmamıştır. Suriye çok acı bir savaş içerisinde. İç güvenliğimizi de etkileyebilecek sınırlarımız olan bir ülke.
Hiç bir ülkenin çıkarı Türkiye'nin çıkarından büyük değildir bunu herkes böyle bilsin.
 
"UÇAN KUŞ BİLE OLSA..."
 
Rusya’ya gerekli diplomatik girişimlerde bulunduk. Bir daha bunun tekerrür edilmemesi bakanlığımız tarafından söylendi.
 
Bu sabah Rusya da aradı sehven olduğunu söylediler, tekrar etmeyeceğini ilettiler. TSK tam olarak talimatlandırılmıştır.
 
Uçan kuş bile olsa Türkiye sınırlarını ihlal ederse gereken yapılacaktır.
 
“TÜRKİYE’NİN SINIRLARINI İHLAL ETMEYİ DOST DÜŞMAN KİMSEYE TAVSİYE ETMEYİZ”
 
Rusya’nın sivil halka dönük bu operasyonlarına da karşı da 7 ülke ortak bildirge yayınladı. Suriye Rusya’nın komşusu değil ama Türkiye’nin komşusu. Türkiye’nin sınırlarını ihlal etmeyi dost düşman kimseye tavsiye etmeyiz.
 
Rusya bu politikalarından Türkiye’yi rahatsız edecek politikalardan uzak durur, bunu bize de bu sabah böyle ilettiler. Halkını katleden bir diktatörün yanında durmak kimsenin menfaatine değil.
 
OBAMA İLE GÖRÜŞME…. RUSYA’NIN MÜDAHALESİ…
 
Suriye krizi dün başlamış değil. 4 yıldır BM’yi harekete geçmeye çağırdık. Diğer ülkelere müttefik ülkelere bu rejimin baskılarına karşı ortak çekirdek oluşturduk. 4 yıl sonra herkesin bir muhasebede bulunması lazım. İşleyen bir süreç söz konusu olmadı.
 
Karşılıklı bir savaş psikolojisine girildi, Rusya’nın doğrudan müdahil olması, Esad’ın “Ben savaşacak kimse bulamıyorum” tavır içine girdiği bir dönemde, Rusya’nın devreye girmesi çok yanlıştır.
 
IŞİD’e DEAŞ’a karşı ise biz de destek verelim ama o bölgelerde ılımlı muhalefet var IŞİD, DEAŞ yok. Rakka’ya dönül bir operasyon var.
 
Rusya ile kanallarımız açık konuşuyoruz…