Davutoğlu'nun Erdoğan'la karar görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlük programına ilişkin yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'nu 4 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edeceği bildirildi.

Davutoğlunun Erdoğanla karar görüşmesi
04 Mayıs 2016 Çarşamba 07:13 tarihinde eklendi.
Tartışmalı MKYK toplantısından sonra iki lider, ilk kez önceki gün Saray’da toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında bir araya geldi. Bakanlar Kurulu toplantısında iki siyasinin birbirlerine son derece özenli ve dikkatli davrandığı aktarıldı. Partideki gelişmelerle ilgili hiçbir değerlendirme yapılmazken, iki liderin baş başa görüşmediği de ifade edildi. Bu temas olmayınca, sosyal medyaya yayılan Davutoğlu’nun Erdoğan’a istifasını sunduğu iddiaları da asılsız çıktı. 
 
Davutoğlu’nun dünkü sözleri, doğal olarak gözleri Saray’a çevirdi. Bu sözlerin “İkili görüşmeyle tamir edilebilecek bir sitem olduğunu” öne sürenlerin yanı sıra “Partide önemli gelişmeler yaşanabileceğini” iddia eden pek çok AK Parti şahsiyetleri de oldu. İyimser kanatta yer alanlar, “İki siyasinin zaman zaman yaşadığı sorunların arada bir görünür hale geldiğini, ancak karşılıklı adımlar atılarak aşıldığını” belirtiyorlar. Buna karşılık, “Bu ilişkinin yürütülmesinin giderek zorlaştığı” tezini dile getirenler de var. Bu görüşte olanlar, işlerin olağanüstü kongreye kadar uzanabileceğini iddia ediyorlar.

DHA